Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη

Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού και εμείς δεν μπορούμε να αντισταθούμε.

Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη
Εδώ προσθέτουμε στο μίγμα μας λίγη βρώμη και τους συνοδεύουμε με πολύχρωμη σαλάτα, παραλλαγή του κρητικού Ντάκου και… καλή μας όρεξη!

Βήμα 1
Κολοκυθοκεφτεδάκια: Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αλατίζουμε καλά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μέχρι να στεγνώσουν και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη γραβιέρα, τις νιφάδες βρώμης, τα μυρωδικά, αρκετό πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σταδιακά 80 γρ. αλεύρι. Αν το μείγμα είναι αρκετά ρευστό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, πλάθουμε σε κεφτέδες και πιέζουμε λίγο για να πλατύνουν. Πανάρουμε τα κεφτεδάκια με τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε τα υπόλοιπα βήματα και όλα τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή