papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε πολλές ομιλίες του ότι το 31,6% είναι εντολή του λαού να μετασχηματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη κλπ. Σε άλλη ευκαιρία τόνισε ότι δεν ζητά "να υποστείλουμε τις σημαίες", αλλά να μην είναι μόνο κόκκινες, αλλά και πράσινες της οικολογίας. Θέλει, είπε, τα μέλη του κόμματος να είναι το 10% των ψηφοφόρων. Ο πολλαπλασιασμός των μελών "θα μας οδηγήσει σ΄ ένα συνέδριο επανίδρυσης" και τα ρέστα

56

Η εκπαίδευση, η Παιδεία όπως τη λέμε στην Ελλάδα, προσθέτοντας μεγαλείο στη γελοιότητά μας, δεν είχε πάντα τα χάλια που έχει σήμερα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ίδρυσε το ελληνικό κράτος από την αρχή, έσπευσε να ιδρύσει σχολεία και μάλιστα επαγγελματικά και τεχνικά σχολεία για την ανάπτυξη της γεωργίας και φρόντισε να τα στελεχώσει με φωτισμένους δασκάλους δίπλα στους παπάδες

6

Η περίοδος της Μεταπολίτευσης έκλεισε με το τυπικό τέλος της κρίσης - τυπικό επειδή τις συνέπειες της κρίσης χρέους θα τις πληρώνουμε πολλές δεκαετίες ακόμη. Οφείλω λοιπόν να κλείσω το κεφάλαιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξα (μόνο) στο βιβλίο "Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία - Ιστορία της Μεταπολίτευσης" (Εκδόσεις Gutenberg).

30

Το δράμα του Ηνωμένου Βασιλείου (της αλήστου μνήμης Μεγάλης Βρετανίας) φαίνεται ότι οδεύει στη λύση του με μεγάλη ταχύτητα. Επιτέλους. Ο Μπόρις  Τζόνσον είναι ο μοιραίος άνθρωπος που φέρνει την καταστροφή ή απλώς τη λύση του Brexit

35

Η αντικατάσταση της κ. Θάνου από την Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραβιάζει το… Σύνταγμα! Τάδε έφη ο Αλ. Τσίπρας και διάφοροι  άλλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και παρατρεχάμενοι. Γιατί είναι παραβίαση του Συντάγματος δεν το εξήγησε κανείς συνταγματολογών ή συνταγματολογούσα

26

Το Brexit έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους στη Βρετανία. Οι 15 δισεκατομμυριούχοι Βρετανοί που απαρτίζουν το BloombergBillionaires μετά το δημοψήφισμα για το Brexit πρόσθεσαν στις περιουσίες τους άλλα 28 δισ. δολάρια. 

1

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ακολουθώντας την παράδοση του Αλ. Τσίπρα και των άλλων ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να χωρέσει σε μια φράση τόσα ψέματα όσα και ο Αλ. Τσίπρας. Συγκεκριμένα δήλωσε για την ομιλία του Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη ότι: "Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα.

7

Η αριστερή κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία μειώνει τη φορολογία των μερισμάτων κατά 33%. Δηλαδή από το ελάχιστο 15% στο ασήμαντο 10%, πράγμα που σημαίνει ότι χαρίζει στους μερισματούχους το ένα τρίτο των φόρων που πλήρωναν.

37

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έδωσαν την είδηση για το άδοξο τέλος της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως "ναυάγιο των συνομιλιών" του Ανόι: πολύ αβρός τίτλος για μια διπλωματική νίλα χωρίς άλλοθι.

2

Όσο και να γκρινιάζει η Φώφη Γεννηματά στον Αλ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι της κλέβουν την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τα γεγονότα και οι εξελίξεις δεν αλλάζουν και δεν εξαλείφονται.

23