LIVE

Κορωνοϊός

papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

«Η αντιφασιστική ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ...» είναι το νέο προπαγανδιστικό σ'υνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι οπ ΣΥΡΙΖΑ έκανε πλάτες για να πέσει η Χρυσή Αυγή στα μαλακά. (Μάλλον για να μπορεί να πιέζει τη Ν.Δ. από τα δεξιά και μετά την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση). Το μοτίβο αυτό χρησιμοποίησε ο διάδοχος του Σταύρου Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης Μιχάλη. Καλογήρου στο άρθρο του, ο Κώστας Ζαχαριάδης στη Βουλή, όπως και όλα τα παπαγαλάκια που ψωμίζονταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι απλήρωτοι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ακόμη μια φορά ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εξαργυρώσει επιταγές που έχουν «λήξει», όπως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που το πέταξαν στη χωματερή.

10

Η γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, λόγω των αλλαγών που συντελούνται στην περιοχή και λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο βασικός ρόλος της Τουρκίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ήταν να εμποδίζει τη Ρωσική Αυτοκρατορία (ΕΣΣΔ κλπ.) να βγει στη Μεσόγειο Θάλασσα. Από τη στιγμή που η Ρωσική Αυτοκρατορία, χάρη στα λάθη των ΗΠΑ και των Δυτικών γενικότερα, αλλά και της ίδιας της Τουρκίας, κατέβηκε στην ανατολική Μεσόγειο και απέκτησε δύο μεγάλες βάσεις (ναυτική και αεροπορική) στη Συρία, ο ρόλος της Τουρκίας τελείωσε, χρεοκόπησε.

8

Τα 32 δισ. Ευρώ που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την τριετία 2021-2024 και τα 72 δισ. Ευρώ για την επταετία 2021-2027 δεν είναι ελεημοσύνη, ούτε ρουσφέτι. Είναι κεφάλαια για να αναπτύξουμε και να εκσυγχρονίσουμε την ελληνική οικονομία στην εποχή του κορωνοϊού και μετά. Από τα 72 δισ. ευρώ τα 60 δισ. ευρώ είναι δωρεάν και τα 12 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια, υπό τον όρο βέβαια οι σχετικές επενδύσεις να κατευθυνθούν στην «πράσινη ανάπτυξη» και στην «ψηφιακή καινοτομία» και όχι να τα σκορπίσουμε στα πανηγύρια «με το νταούλι και με το ζουρνά»! Αλλά για να γίνει η Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη ηγετική δύναμη στη βελτίωση του κλίματος και οι Ευρωπαίοι να ζουν στο πιο καθαρό περιβάλλον της Γης.

4

Ο Σουν Τζου στην «Τέχνη του Πολέμου» γράφει ότι οι πόλεμοι πρέπει να κερδίζονται πριν αρχίσουν οι μάχες.

1

Εχει πλάκα αυτός ο Τούρκος σουλτάνος, που παριστάνει τον καλό μουσουλμάνο, ενώ δεν έχει διαβάσει το Κοράνι, που αποκάλυψε ο άγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ (ή μήπως το έχει διαβάσει και το κρύβει από τους συμπατριώτες του;). Ιδού τι λέει το Κοράνι που αγνοεί ο σερίφης Ερντογάν:

16

Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο. Φυσικά διαφωνώ με την απόφαση του Βατικανού που διέκοψε την τέλεση όλων των μυστηρίων, τελετών και λειτουργιών. Αλλά αδιαφορώ για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει το προσκύνημα στην Καάμπα της Μέκκας, μέχρι να απολυμάνουν το τζαμί. Ο Θεός, τόσο των Καθολικών όσο και των Μουσουλμάνων και των Εβραίων δεν πιάνει μία μπροαστά στον Θεό των Ορθοδόξων της Ελλάδος. Ιδού τα βασικά αποσπάσματα της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος:

1

Η Τουρκία είναι το μόνο σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα της Ελλάδας στις διεθνείς σχέσεις. Ακόμη και οι ενοχλήσεις που δημιουργούσαν στο παρελθόν η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία οφείλονταν στην παρακίνηση και αβάντα της Τουρκίας.

2

Υπάρχει ένας κανόνας, ένας άτυπος σιδερένιος νόμος στην εκλογική διαδικασία της Ελλάδας, που ορίζει ότι κανείς πρωθυπουργός δε νίκησε έως σήμερα σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κατά τη Μεταπολίτευση. Πιστεύω μάλιστα, χωρίς να το έχω ψάξει επαρκώς, ότι αυτός ο σιδερένιος νόμος ισχύει σε όλη την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

8

Η 56η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θεωρείται για την ειρήνη και την ασφάλεια του πλανήτη ο,τι το Νταβός για την Οικονομία. Στη Διάσκεψη πήραν μέρος πάνω από 40 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα κλπ.), οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, Ιαπωνία κλπ. Η Διάσκεψη κλήθηκε ν' απαντήσει μεταξύ άλλων και στα παρακάτω ερωτήματα:

4

Μεγάλη γκάφα και καταστροφική αυτή για τους αρμούς της εξουσίας. Ιδίως εκείνη για τη "δεύτερη φορά Αριστερά" που "θα αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας". Όχι μόνο επειδή έδωσες αφορμή για να σε κατηγορούν οι αντίπαλοί σου για σταλινική συμπεριφορά και αντίληψη. Κυρίως επειδή ακούστηκε σαν απειλή ότι αν ξαναπάρεις την κυβέρνηση θα καταργήσεις ουσιαστικά - και όχι τυπικά - τη Δημοκρατία.

2

Μερικοί πολιτικοί , αλλά και ακαδημαϊκοί, είναι τόσο ερωτευμένοι με το κράτος και την εξουσία που δεν παίρνουν είδηση τις κατακρημνίσεις και τις καταστροφές που συμβαίνουν κάτω από τα πόδια τους και γύρω τους. Ζουν υπνωτισμένοι σ' έναν ειδυλλιακό κόσμο όπου το κράτος παράγει ανάπτυξη, τεχνολογικό μετασχηματισμό, κοινωνική δικαιοσύνη κι ένα κάμπο γεμάτο κόκκινες παπαρούνες! Πολιτική μυωπία και πρεσβυωπία ταυτόχρονα; "Κόλλημα" που σημαίνει εμμονή στη λαϊκή ή ναρκισισμός που δεν τους επιτρέπει να δουν το λάθος;

12

Η νομοθεσία, τόσο η παλιά όσο και η νέα που προσπάθησε να διορθώσει το λάθος, είναι πρωτόγονη, άδικη και ηλίθια. Αντί να τιμωρεί τους αυτουργούς και τους ηθικούς συνεργούς τους για τις παραβάσεις και παραβιάσεις της αθλητικής νομοθεσίας για την πολυϊδιοκτησία και λοιπά δημιουργεί και τιμωρεί τα θύματα: τις ποδοσφαιρικές ή άλλες ομάδες και τους οπαδούς τους. Έτσι, αντί να λύνουν το πρόβλημα, δημιουργούν και προσθέτουν νέα προβλήματα μεγάλης έκτασης και κοινωνικής εκρηκτικότητας. 

2