papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Η νομοθεσία, τόσο η παλιά όσο και η νέα που προσπάθησε να διορθώσει το λάθος, είναι πρωτόγονη, άδικη και ηλίθια. Αντί να τιμωρεί τους αυτουργούς και τους ηθικούς συνεργούς τους για τις παραβάσεις και παραβιάσεις της αθλητικής νομοθεσίας για την πολυϊδιοκτησία και λοιπά δημιουργεί και τιμωρεί τα θύματα: τις ποδοσφαιρικές ή άλλες ομάδες και τους οπαδούς τους. Έτσι, αντί να λύνουν το πρόβλημα, δημιουργούν και προσθέτουν νέα προβλήματα μεγάλης έκτασης και κοινωνικής εκρηκτικότητας. 

1

Κόμματα, κυβερνήσεις, πολιτικοί και πολιτικάντηδες, αν και δεν τηρούν το Σύνταγμα (συνήθως το εφαρμόζουν αποσπασματικά και αλά καρτ), κάθε τόσο αποφασίζουν να το αναθεωρήσουν διακηρύσσοντας ότι το βελτιώνουν και το εκσυγχρονίζουν, ενώ απλώς το φέρουν στα μέτρα τους εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητές τους.

2

Την απόλαυσα την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ν΄ αποστομώνει με ευγένεια τόσο τους γελοίους Βρετανούς Βrexistes που κουνούσαν τα παιδικά σημαιάκια τους και τους αριστεροδεξιούς “ευρωσκεπτικιστές".

17

Υπάρχει μια επανάσταση ειρηνική και αθόρυβη, που μπορεί να απαλλάξει τους Έλληνες από το βάσανο της ουράς στις εφορίες και στις κρατικές υπηρεσίες και από την ταλαιπωρία της συγκέντρωσης εγγράφων από το ελληνικό χαρτοβασίλειο.

6

Οι ΗΠΑ έχασαν δια παντός τη Συρία. Ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε για χάρη της Τουρκίας τους στρατιώτες των ΗΠΑ από τις βάσεις στην περιοχή των Κούρδων, που ήταν οι μοναδικές που διέθεταν στη Συρία. Έτσι η Συρία εγκαταλείπεται οριστικά στους συμμάχους του Άσαντ, Ρωσία και Ιράν, αλλά και στον εχθρό της, την Τουρκία του Ερντογάν.

13

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε πολλές ομιλίες του ότι το 31,6% είναι εντολή του λαού να μετασχηματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη κλπ. Σε άλλη ευκαιρία τόνισε ότι δεν ζητά "να υποστείλουμε τις σημαίες", αλλά να μην είναι μόνο κόκκινες, αλλά και πράσινες της οικολογίας. Θέλει, είπε, τα μέλη του κόμματος να είναι το 10% των ψηφοφόρων. Ο πολλαπλασιασμός των μελών "θα μας οδηγήσει σ΄ ένα συνέδριο επανίδρυσης" και τα ρέστα

56

Η εκπαίδευση, η Παιδεία όπως τη λέμε στην Ελλάδα, προσθέτοντας μεγαλείο στη γελοιότητά μας, δεν είχε πάντα τα χάλια που έχει σήμερα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ίδρυσε το ελληνικό κράτος από την αρχή, έσπευσε να ιδρύσει σχολεία και μάλιστα επαγγελματικά και τεχνικά σχολεία για την ανάπτυξη της γεωργίας και φρόντισε να τα στελεχώσει με φωτισμένους δασκάλους δίπλα στους παπάδες

6

Η περίοδος της Μεταπολίτευσης έκλεισε με το τυπικό τέλος της κρίσης - τυπικό επειδή τις συνέπειες της κρίσης χρέους θα τις πληρώνουμε πολλές δεκαετίες ακόμη. Οφείλω λοιπόν να κλείσω το κεφάλαιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξα (μόνο) στο βιβλίο "Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία - Ιστορία της Μεταπολίτευσης" (Εκδόσεις Gutenberg).

30

Το δράμα του Ηνωμένου Βασιλείου (της αλήστου μνήμης Μεγάλης Βρετανίας) φαίνεται ότι οδεύει στη λύση του με μεγάλη ταχύτητα. Επιτέλους. Ο Μπόρις  Τζόνσον είναι ο μοιραίος άνθρωπος που φέρνει την καταστροφή ή απλώς τη λύση του Brexit

35

Η αντικατάσταση της κ. Θάνου από την Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραβιάζει το… Σύνταγμα! Τάδε έφη ο Αλ. Τσίπρας και διάφοροι  άλλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και παρατρεχάμενοι. Γιατί είναι παραβίαση του Συντάγματος δεν το εξήγησε κανείς συνταγματολογών ή συνταγματολογούσα

26