Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν πολύ να ξαναγυρίσουν στην εξουσία
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν πολύ να ξαναγυρίσουν στην εξουσία

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε πρόσφατα  ένα από τα τερατώδη ψέματα του κόμματος του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη χρεοκόπησαν την Ελλάδα!

Για να θολώσει μάλιστα τα νερά, ο κουτοπόνηρος Βαλκάνιος πολιτικός ανακάτεψε τις κυβερνήσεις Σημίτη με την κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή (2004-2009), που πράγματι χρεοκόπησε την Ελλάδα κι έφυγε σαν αρουραίος από το καράβι που βυθιζόταν. Την Ελλάδα λοιπόν δεν τη χρεοκόπησε ο Κώστας Σημίτης, αλλά ο προκάτοχός του Ανδρέας Παπανδρέου, που ο Αλ. Τσίπρας μιμείται ακόμη και τη φωνή του και ο Κώστας Σημίτης την έσωσε από τη χρεοκοπία το 1998-1999!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, με το που ανέλαβε την κυβέρνηση άρχισε να διορίζει με τα φορτηγά κομματόσκυλα, πρασινοφρουρούς και τους συγγενείς και φίλους τους στο κράτος και τους οργανισμούς του, για να δημιουργήσει κομματικό στρατό. Ανέβασε τους υπαλλήλους που πληρώνονταν από το κράτος από 380.000 περίπου σε πάνω από 820.000. Για να πληρώνει τον κομματικό στρατό, καθώς και την κρατικοποίηση 70 περίπου χρεοκοπημένων επιχειρήσεων, αλλά και την αύξηση των συντάξεων αυτών που είχαν συντάξιμη ασφάλιση μόνο για 15 και 20 χρόνια αύξησε τον δανεισμό της χώρας.

Το δημόσιο χρέος από 28% του ΑΕΠ στην οκταετία ανέβηκε στο 86% του ΑΕΠ με τα τότε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή από 22% σε 68% με τα στοιχεία του 2013. Επίσης κατάργησε την ανάγκη πτυχίου και πείρας για την άνοδο στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας της διοίκησης. Έτσι τα κομματόσκυλα μπορούσαν να παίρνουν δυο και τρεις μισθούς τον μήνα, με υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές και εορτές κλπ. που δεν δούλευαν!

Ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Τζαννή Τζαννετάκη (Ν.Δ.-Συνασπισμός) και Ξενοφώντα Ζολώτα (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμός) και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον εκτροχιασμό του δημοσίου χρέους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επανήλθε στην κυβέρνηση χωρίς σοσιαλιστικά συνθήματα, αφού η Σοβιετική Ένωση είχε διαλυθεί. Διατύπωσε λοιπόν τη θεωρία «ή η χώρα θα φάει το χρέος ή το χρέος θα καταστρέψει τη χώρα», κάνοντας έμμεσα αυτοκριτική ο πονηρός πολιτευτής. Αλλά οι εγγυήσεις του κράτους σε κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς συνέχιζαν να καταπέφτουν και το Δημόσιο δανειζόταν τώρα για να πληρώσει τα δανεικά και τους τόκους. Το 1995 το δημόσιο χρέος είχε περάσει το 120% του ΑΕΠ που οι αγορές θεωρούν όριο για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ένα κρατικό (ή και ιδιωτικό) χρέος.

Ευτυχώς το 1996 ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης και ως το 2000 όχι μόνο μείωσε τα ελλείμματα και το Δημόσιο Χρέος, αλλά μας έβαλε και στην Οικονομική Νομισματική Ένωση της Ευρώπης και στο ευρώ και μας έσωσε τόσο από τη χρεοκοπία του 1998-1999, αλλά μας θωράκισε και για τη χρεοκοπία του 2009-2010. Πώς τα κατάφερε αυτά; α) Μείωσε τον πληθυσμό που πλήρωνε το κράτος κατά 50.000-60.000 υπαλλήλους, β) έκοψε τις αργομισθίες των κομματόσκυλων και των πρασινοφρουρών στη μέση, γ) ιδιωτικοποίησε μερικές κρατικές επιχειρήσεις, δ) αξιοποίησε το Α΄ και το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) της ΕΟΚ και χρηματοδότησε με δισεκατομμύρια τα μεγάλα έργα: αυτοκινητόδρομους (ΠΑΘΕ, Εγνατία, Αττική Οδό κλπ), Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Μετρό Αττικής, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λιμάνια , νοσοκομεία, Πανεπιστήμια – δισεκατομμύρια που έχασαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ε) Πήρε το Γ΄ ΚΠΣ ύψους 52,5 δισ. Ευρώ, στ) Οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004, ξοδεύοντας συνολικά μόνο 2,3 δισ. ευρώ, όταν η Βαρκελώνη ξόδεψε το 2000 συνολικά 7,4 δισ. Ευρώ, το Πεκίνο το 2008 ξόδεψε 11,4 δισ. δολάρια και το Λονδίνο το 2012 πλήρωσε 11,3 -14 δισ. Ευρώ, στ) Η διαφήμιση που έγινε στην Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες άξιζε πάνω από 100 δισ. ευρώ όπως υπολόγισε ένας σχετικός βρετανικός οργανισμός.

Ο Κώστας Σημίτης έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζοντας την άρνηση της Αγγλίας. Επίσης, εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο Ελσίνκι και ψηφίστηκε ότι οποιαδήποτε χώρα θέλει να κάνει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (διάβαζε Τουρκία) πρέπει να έχει λύσει όλα τα προβλήματα που έχει με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διάβαζε Ελλάδα). Και δεν πήγε ούτε μια φορά στην Άγκυρα. Ο Κ. Σημίτης παρέδωσε στον Κωστάκη Καραμανλή την Ελλάδα που κάλπαζε στην ανάπτυξη με πάνω από 6% αύξηση του ΑΕΠ, Δημόσιο Χρέος στο 95% και έλλειμμα 1,8% του ΑΕΠ…

Ο Κωστάκης Καραμανλής στα 5,5 χρόνια (2004-2009) που κυβέρνησε τη χώρα, το μόνο μεγάλο έργο που έκανε ήταν να κόψει την κορδέλα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ίδρωσε ο κακομοίρης! (Προηγουμένως όμως η υπουργός Αθλητισμού (του) είχε καλέσει τους εργολάβους να ζητήσουν και νέα κονδύλια για να τελειώσουν τα Ολυμπιακά έργα, δηλαδή τις διαγραμμίσεις των δρόμων (με το αζημίωτο). Ο Κωστάκης Καραμανλής υποσχέθηκε στο λαό «να επανιδρύσει το κράτος». Πράγματι, με τη βοήθεια του εθνικού πλαστογράφου Γιώργου Αλογοσκούφη, του μοναστηρόφιλου Θόδωρου Ρουσόπουλου και του γενναίου ρουσφετολόγου Προκόπη Παυλόπουλου ρήμαξαν την Ελλάδα.

Ο Γ. Αλογοσκούφης πλαστογράφησε τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη κι έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες. Ξαναπλαστογράφησε τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη προς την αντίθετη κατεύθυνση και δημιούργησε στις Βρυξέλλες την κωμωδία των Greek Statistics. Μετά, για τις αμυντικές δαπάνες επανάφερε τον υπολογισμό Σημίτη! Και ανάγκασε (έτσι) τις Βρυξέλλες να καθιερώσουν τη μέθοδο Σημίτη ως τη μόνη σωστή για τον υπολογισμό των αμυντικών δαπανών!

Επίσης, προσπάθησε να ξεπουλήσει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά τα Δικαστήρια ανάγκασαν την εταιρεία που τους πούλησε τα τοξικά ομόλογα να τους επιστρέψει τα χρήματα. Στη συνέχεια για τα Greek Statistics είπε ψέματα ότι έφταιγε ο …Κοντοπυράκης, για τα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι έφταιγε ο γ. γραμματέας του υπουργείου του και για τη χρεοκοπία της Ελλάδας ότι έφταιγε ο Κωστάκης Καραμανλής μόνο!

Κλείσιμο
Ο Θ. Ρουσόπουλος μπλέχτηκε με την υπόθεση του μοναστηριού που έκλεψε από το κράτος 28.000 στρέμματα εύφορης γης και μετά τα ανταλλάξα με ολυμπιακά ακίνητα για να κάνει real estate ο πονηρός Κύπριος ηγούμενος Εφραίμ. Ευτυχώς τα δικαστήρια σταμάτησαν και αυτή την απάτη…

Ο Πρ. Παυλόπουλος κατέστρεψε το ΑΣΕΠ για να μπορούν να διορίζουν κομματόσκυλα και γαλάζιους φρουρούς οι πολιτικάντηδες της Ν.Δ. Έτσι η κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή και ο ίδιος ο Προκόπης διόρισαν περίπου 400.000 φίλους και συγγενείς των κομματόσκυλων κι έδωσαν αργομισθίες σε μπάρμαν, μπαργούμαν, περιπτεράδες, κομμώτριες, εβγατζήδες και άλλα λαμόγια. Το σύνολο των ανθρώπων που πλήρωνε το κράτος ανέβηκε σε 1.130.000 και η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου ανέβηκε στα 103% των εσόδων από 80% που την είχε αφήσει ο Κώστας Σημίτης.

Η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου ανέβηκε από τα 2,5 δισ. ευρώ επί Σημίτη στα 5,8 δισ. ευρώ επί Κωστάκη Καραμανλή (2009) προς μεγάλη χαρά και πλουτισμό φαρμακοβιομηχανιών, φαρμακεμπόρων, φαρμακαποθηκών, φαρμακοποιών και γιατρών…

Το 2003, που η Ελλάδα ήταν ολόκληρη ένα εργοτάξιο λόγω και των Ολυμπιακών έργων, τα οδοιπορικά της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Έργων δεν έφτασαν τα 100 εκατ. ευρώ. Αλλά το 2009, που όλα τα εργοτάξια είχαν ρημάξει, τα οδοιπορικά έφτασαν και ξεπέρασαν τα 325 εκατ. ευρώ, χάρη στον …Μπάμπη που μάζευε τα χαρτάκια από τα διόδια!
Τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν μαζικά συντάξεις στα 15 και 20 χρόνια δουλειάς με ένσημα και στις… άγαμες θυγατέρες κλπ, ενώ η Κοινωνική Πρόνοια μοίραζε επιδόματα σε τυφλούς τερματοφύλακες, εγκύους παπάδες και γυναίκες που γεννούσαν κάθε 3-4 μήνες!

Το καλοκαίρι του 2007 οι φωτιές έκαψαν 2,7 εκατ. στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, 4,5 εκατ. ελαιόδεντρα, 60.000 ζώα, 1.500 σπίτια και 84 ανθρώπους. Όμως ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε τον Κωστάκη Καραμανλή, χάρη στις πλούσιες αποζημιώσεις που έδωσε στους… καμένους!

Ο Πέτρος Δούκας, τότε υφυπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια των 5,5 χρόνων έγραψε τρεις επιστολές στον Κωστάκη Καραμανλή και του διεκτραγωδούσε το χάλι της Ελλάδας με τα δανεικά που έπαιρνε ο Αλογοσκούφης (οι επιστολές δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ), αλλά κανείς δεν μίλησε. Τώρα τον βρίζουν. Καλά να πάθουν!...

Η βόμβα της χρεοκοπίας έσκασε στα χέρια του Γιωργάκη Παπανδρέου, που δεν κατάλαβε τον κίνδυνο, παρόλο που τον είχε προειδοποιήσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος από το καλοκαίρι του 2009. Υποσχέθηκε λοιπόν στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα δώσει ένα δισ. ευρώ στους αναξιοπαθούντες (διάβαζε λαμόγια). Ευτυχώς, όμως, υπέγραψε το Α΄ Μνημόνιο την άνοιξη του 2010, αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να το εφαρμόσει. Επειδή τότε κήρυξαν «αντίσταση» τα κομματόσκυλα και οι πρασινοφρουροί του κράτους και «επανάσταση» οι αριστεροδέξιοι μπαχαλάκηδες, που έκαψαν ζωντανούς τρεις ανθρώπους, ανάμεσα τους και μια έγκυο, στην τράπεζα Marfin της οδού Σταδίου. Ακόμη στην πλατεία Συντάγματος αριστεροί, δεξιοί και ΠΑΣΟΚοι ληστοσυμμορίτες απαιτούσαν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» επειδή ψήφισε τα Μνημόνια και μας έσωσαν από την επίσημη χρεοκοπία και να γίνουμε φυλή του…Αμαζονίου!

Πέρασαν πέντε χρόνια ζόφου και τρέλας, όπου κάθε μέρα εμφανίζονταν χιλιάδες «σωτήρες» με αποκορύφωμα εκείνον που θα πλήρωνε γύρω στα 600 δισ. ευρώ για όλα τα χρέη της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά ζητούσε ένα εικοσάρικο για να σε γράψει στο κόμμα του! Ο Αλ. Τσίπρας, που είχε μαζέψει καμιά δεκαπενταριά αριστερίστικα γκρουπούσκουλα κι έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και την απελπισία του λαού με κουτοπονηριά Βαλκάνιου χωριάτη. Με τη βοήθεια το χρήσιμου ηλίθιου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη έφτασε στις εκλογές κι έκανε κυβέρνηση με τον ψεκασμένο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διόρισε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ανεκδιήγητο Προκόπη Παυλόπουλο και υπουργό Οικονομικών τον εξωγήινο «Γιάνη». Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ήταν σε επίπεδο 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Αλλά τι υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο λαό και πήρε 36,3% των ψήφων και 149 έδρες στη Βουλή;

Τα παρακάτω:

-Κατάργηση της Τρόικα
-Θα σκίσω το Μνημόνιο
-Θα καταργήσω μ΄ ένα άρθρο όλα τα μέτρα που βάλανε τα Μνημόνια
-Βασικό μισθό 751 ευρώ και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα
-11,5 δισ. ευρώ θα δώσω στους φτωχούς (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) και
-Οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη! …

Με αυτά τα εφόδια ο «Γιάνης» απειλούσε κι εκβίαζε τους 18 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι «η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ»! Όταν οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης ζητούσαν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε μας έδινε 40+10 δισ. ευρώ για να φύγει η Ελλάδα «προσωρινά από το ευρώ. Στο μεταξύ ο Αλ. Τσίπρας σιγοντάριζε τον «Γιάνη» ότι «δεν φοβόμαστε τα αχαρτογράφητα νερά», ο Π. Λαφαζάνης υποσχόταν να φέρει 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία και να κλέψει άλλα 25 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Ελλάδος / Ευρώπης και ο Αλ. Φλαμπουράρης λαλούσε στα πρωινάδικα ότι «δεν χρωστάμε τίποτα, αέρα χρωστάμε.

Διότι τι είναι οι εγγυήσεις και τα ομόλογα; Αέρας είναι»! Το αποτέλεσμα μ΄ αυτά τα κωμικά και ευτράπελα ήταν ο Αλ. Τσίπρας να κάνει κωλοτούμπα καλοκαιριάτικα κι αντί να σβήσει τα δύο Μνημόνια, υπέγραψε και νέο, τρίτο Μνημόνιο. Αυτό φόρτωσε την ελληνική Οικονομία με 200 δισ. ευρώ βάρος: 50 δισ. ευρώ καθαρά νέα δάνεια από την Ευρώπη, 50 δισ. ευρώ μέτρα σε βάρος του λαού (περίπου 15 δισ. Ευρώ το χρόνο για πάνω από τρία χρόνια) και 100 δισ. Ευρώ έλλειμμα στην ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας. Αντί για το 1,5 δισ. ευρώ της διαπραγμάτευσης, συνολικά.

Η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά και Εύαγ. Βενιζέλου παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα αύξηση του ΑΕΠ του 2014 κατά 0,8%, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη. Το e-mail Χαρδούβελη πρότεινε 800 εκατ. ευρώ μέτρα για να τελειώσουμε με τα μνημόνια. Η Τρόικα πρότεινε μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση (όταν) διακόπηκε λόγω εκλογών είχε φτάσει στα 1,7 δισ. ευρώ μέτρα για να βγούμε από τα Μνημόνια. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη δεν εκβίαζε τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τα χρέη μας**, αλλά με μια διαπραγμάτευση πέντε δέκα ημερών συμφωνούσαν με την Τρόικα για 1,2-1,4 δισ. ευρώ μέτρα, έως το Πάσχα θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια και θα είχαμε κερδίσει πέντε χρόνια ανάπτυξης. Και 200 δισ. ευρώ που επιβαρύνθηκε το κράτος, οι Έλληνες και η οικονομία τους.
Επίσης το 2017 η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα-Δούρου έπνιξε στις πλημμύρες της Δυτικής Αττικής (Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα, Ελευσίνα) 24 ανθρώπους. Τέλος, (δεν υπάρχει τέλος στα καμώματα της κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα ) τον επόμενο χρόνο, το καλοκαίρι του 2018, το φοβερό δίδυμο Αλ. Τσίπρα-Δούρου έκαψε άλλους 102 ανθρώπους στις φωτιές στο Μάτι, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ του «φίλτατου» Κωστάκη Καραμανλή! Η κυβέρνησή σας λοιπόν, Νάσο Ηλιόπουλε, ήταν μια καταστροφική αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν θέλεις κι άλλες λεπτομέρειες μπορείς να τις βρεις στο βιβλίο: «Θάνος Παπαδόπουλος, Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία – Ιστορία της Μεταπολίτευσης, Εκδόσεις Gutenberg. Αθήνα, 2016».

Ερρωσο και Ευδαιμόνει, Νάσο Ηλιόπουλε.

**Φαντάζεστε τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εισάγουν στα κοινοβούλιά τους νομοσχέδια για να πληρώσουν τα χρέη μας και να λένε στους βουλευτές και στους λαούς τους ότι: «Φέτος, μ@λ@κες, μην περιμένετε αυξήσεις, σχολεία, ρεύμα, υγεία, συντάξεις επιδόματα ανεργίας και λοιπές… πολυτέλειες. Φέτος θα πληρώσουμε ομοθυμαδόν τα χρέη των Ελλήνων για να μπορούν να τα σπάνε στα …σκυλάδικα|! Χαρά που θα έκαναν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, Σουηδοί, Δανοί, Φιλανδοί, Εσθονοί, Λετονοί, Λιθουανοί, Πολωνοί, Τσεχοσλοβάκοι, Ούγγροι, Σλοβένοι , Κροάτες, Ρουμάνοι, Βούλγαροι , Αυστριακοί, και Λουξεμβουργιανοί!...

*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ