«Είμεθα τεντυ-μπόυς και είδαμε Τζόκερ»
xyda_romina

Ρομίνα Ξύδα

«Είμεθα τεντυ-μπόυς και είδαμε Τζόκερ»

Στην καθαρεύουσα θα το λες πουλάκι μου και θα το γράψεις κι εκατό φορές σε λευκή σελίδα μπας και ξεπλύνεις το πιτσιλισμένο με το αίμα του Τζόκερ ηθικό σου μητρώο.

Μη φέρνεις αντιρρήσεις γιατί θα βγάλω απ' το μπαούλο εκείνη την ξύλινη βέργα που' χω φυλαγμένη ως κόρη οφθαλμού από τα ένδοξα χρόνια της επταετίας και θα σου κάνω κόσκινο τις όποιες αντιλογίες. Μην αντιμιλάς! Βγάλε τον σκασμό και άκου: Την επόμενη φορά που θα τολμήσεις να δεις στον κινηματόγραφο ακατάλληλη ταινία θα στείλω τους κύριους μπάτσους και δεν θα μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από τις μπάτσες. Δεν φοβάσαι; Αυτά έλεγαν κάποτε και οι αλητομπόηδες και τους περιέφεραν στον δρόμο εξευτελίζοντας τους αφού πρώτα τους ξύριζαν με την ψιλή. Ωραία χρόνια! Δίκαιοι νόμοι! Και τι να κάνεις; Τόσα έχεις ρε να κάνεις, πράγματα που συμβαδίζουν με την ηλικία σου και με τα δικά μας «κατάλληλα για ανηλίκους»

Τράβα ρε χαμένο μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να κοζάρεις φτώχεια κι εξαθλίωση. Τζάμπα θέαμα σου προσφέρουμε κι εσύ σπαταλάς τα φράγκα σου στο σινεμά! Ολόκληρο Αρονόφσκι σου΄χουμε «ανεβάσει» στις γειτονιές, τι να σου πει ο Τζόκερ... Δεν σ' αρέσει; Παίζει και Fincher, παραδίπλα, άνοιξε τα στραβά σου! Βαριέσαι; Βγες λίγο πιο έξω, εκεί που κάθε μέρα κόβει εισιτήρια απανθρωπιάς η «Άλλη Όχθη» του Γκεόργκε Οβασβίλι... Το' χεις ξαναδεί αυτό το αγοράκι που ψάχνει τον δρόμο του σ’ ένα κόσμο που του προσφέρει μόνο κακία. Δεν γουστάρεις τις τσάρκες; Πάσο! Αλλά εμείς φροντίσαμε για σένα! Τόση βία και δυστυχία παίζουν καθημερινά γύρω σου στο τζαμπέ, μη πεις ότι δεν σε σκεφτήκαμε. Εμείς, το καλό σου θέλουμε, Τζόκερ μόνο μην δεις!

Παλουκώσου λοιπόν στον καναπέ! Άνοιξε την τηλεόραση και «come with me για να την βρεις» με την ξεφτίλα της εφηβείας μας. Τι κι αν οι δείκτες της νοημοσύνης μας έπαθαν ζημιά με την καφρίλα των ταινιών των '80s , σήμερα είναι κατάλληλες για σένα! Πολύ light σου φαίνονται; Έλα ρε παλικάρι, τόσες τσόντες υπάρχουν στο διαδίκτυο, στο' χει πει και ο μπαμπάς που είναι περήφανος για τον άντρακλά του! Είναι νωρίς η ώρα ακόμα; Έχεις δίκιο! Αυτά είναι για μετά τις δώδεκα. Τι εναλλακτική έχω να σου προτείνω; Δες κωλαράκια και βυζάκια σε μοντελοσόου, παρακολούθησε την ομορφιά της ασχήμιας μέσα από την ασχήμια της ομορφιάς, η τελευταία πουλάει πολύ! Εμείς, το καλό σου θέλουμε, Τζόκερ μόνο μην δεις!

Έπληξες; Ξεστραβώσου με καμιά είδηση! Πάρε ποπ κορν και χάζεψε πολέμους, μπροστά στη θέα πτωμάτων, μη μασουλάς (!) δεν είναι σωστό! Μην κάνεις στους μεγάλους περίπλοκες ερωτήσεις για «καλούς» και «κακούς», για «δίκιο» και «άδικο», για Αμερικανούς, Τουρκαλάδες και Ευρωπαίους, αυτά είναι περίπλοκα πράγματα, δεν ξέρουν να σου απαντήσουν. Χάζεψε τον παιδεραστή, μάθε το όνομα του δολοφόνου, δες τη φάτσα του βιαστή, ενημερώσου για την πείνα και την απόγνωση, για την τρέλα που κυοφορεί τα τέρατα της διπλανής σου πόρτας! Αυτά είναι real life σε real time ρε κορόιδο και κατάλληλα για σένα! Εμείς, το καλό σου θέλουμε, Τζόκερ μόνο μην δεις!

Μπούχτισες; Κλείστη πουλάκι μου τη ρημάδα την τηλεόραση κι άνοιξε κάνα playstation! Παίξε μπάλα και σάπισε στο fortnite _ έχεις σφαίρες για σοτ γκαν! Σπάμαρέ τους, ρε! Σκότωσέ τους και πάρε το λουτ! Μόνο ματίριαλς αποβλάκωσης να έχεις μαζέψει! Δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που λες με τους συμμαθητές σου στο παιχνίδι, αλλά δεν πειράζει... Κατάλληλα θα είναι! Εμείς, το καλό σου θέλουμε, Τζόκερ μόνο μην δεις!

Πάλι βαρέθηκες; Ξεκόλλα ρε από το σήμερα! Πάμε μια βόλτα στο χθες να σου δείξω τι θα πει νόμος και τάξη. Να σου συστήσω τον Πατακό και τον Παπαδόπουλο, να μπεις σε τάξεις με ξυρισμένα κεφάλια και στρατιωτική πειθαρχία, να επισκεφθείς κελιά με επαναστάτες και δρόμους με τεντιμπόηδες. Σου μυρίζει μούχλα; Κλείσε τη μύτη σου και προχώρα. Πρέπει να τα μάθεις! Μπροστά σου θα τα βρεις! Εμείς, το καλό σου θέλουμε, Τζόκερ μόνο μην δεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ