Εξ επαφής Προπαγάνδα αντιπολιτεύσεως… ένα πουκάμισο αδειανό !
14980729_344847645869853_4938212425787347949_n_574245_

Πάνος Καπώνης

Εξ επαφής Προπαγάνδα αντιπολιτεύσεως… ένα πουκάμισο αδειανό !

Προπαγάνδα είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς.

Ο χαρακτήρας της προπαγάνδας παραμένει πολιτικός και αυτό το ξέρει καλά ο κ. Τσίπρας, αφού ως προπαγάνδα εννοείται ένα σύνολο πληροφοριών οι οποίες είναι επίτηδες παραπλανητικές ή ψευδείς, προκειμένου να υποστηρίξουν πολιτικές σκοπιμότητες ή να προστατεύσουν τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν ή προσπαθούν μα καταλάβουν (πάλι) την εξουσία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο προπαγανδιστής – εδώ αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως - επιδιώκει να μεταλλάξει την αντίληψη του ευρέως κοινού σε βάρος της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως. Απόδειξη το τι είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε ομιλία του στην έναρξη της συνεδριάσεως της Κεντρικής Επιτροπής «Ανασυγκρότησης» του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για την Ν.Δ. : «Έχουν στήσει μια  καλοδουλεμένη μηχανή προπαγάνδας και λάσπης τους. Καλολαδωμένη, συντονισμένη, χορτασμένη με εκατομμύρια ευρώ, με ειδικότητα να κάνει το άσπρο-μαύρο. Και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης να ερευνήσει κανείς πως είναι δυνατόν τόσα πολλά μέσα να συντονίζονται τόσο γρήγορα και τόσο αυτόματα στη παλέτα ενός αόρατου αρχισυντάκτη που δίνει το ρυθμό». Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το ΘΡΑΣΟΣ να αντιστρέφει την δική του προπαγάνδα, που έκανε στη διάρκεια της δικής του πολιτικής διαδρομής, όταν έλεγε ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως το 2014.: «Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει». Βέβαια τότε είχε απόλυτο δίκιο γιατί ο λαός δεν ξέχασε και τον έστειλε εκεί που στις 29-4-2021 (δημοσκόπηση Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) έχει δεν έχει 21% με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 36,4%». 

Μετά δε, η προπαγάνδα συνεχίστηκε από την πάλαι ποτέ «κυβέρνηση» Τσίπρα, όταν ήθελε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και προσπαθούσε να εμφανίσει ότι το δικό της νέο μνημόνιο ήταν περισσότερο ήπιο, πως ήταν κοινωνικά δίκαιο, γιατί για πρώτη φορά θα πλήρωναν και «οι έχοντες» και πως μέσα απ' την προωθούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, για πρώτη φορά θα «υπήρχε μια προοπτική να βγει η χώρα από την κρίση». Όμως τώρα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, έπειτα από μήνες σιωπής και ανανεώνοντας αυτή την προπαγανδιστική μηχανή που είχε στην περίοδο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τότε  πίσω από αυτή κρυβόταν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων, βρίζει την τωρινή δημοκρατική κυβέρνηση. Όμως, η εικονική πραγματικότητα που περιέγραφε και εξακολουθεί να περιγράφει ο κ. Τσίπρας καταρρέει μπροστά σε όσα διαμόρφωσε με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή η χώρα έχει ανάγκη σοβαρής, προγραμματικής, μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης, ας γυρίσουμε πίσω στην ιστορία με μία φράση που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Times» στις 28 Απριλίου του 1943 : «Αισθήματα έκπληξης και μετάνοιας θα νιώσουν εκείνοι οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τόσο καλά την υπουλότητα και ιδιοφυΐα της προπαγανδιστικής μηχανής του ……, πέφτουν θύματα της παγίδας που η ίδια έστησε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα