tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Τι σημαίνει commitment στα ελληνικά;

Για πολλούς – μα πάρα πολλούς- συμπατριώτες μας ο διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2017 που οργανώνεται από ένα δίκτυο 18 πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κύπρο και έγινε φέτος για 10η συνεχή χρονιά πιθανότατα να μη λέει τίποτα...

Μπροστά στον Ντάνο, το ζεύγος των νεόνυμφων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ηριάννα (άνευ άλλων στοιχείων ταυτότητας) και τις κατεβασμένες βιτρίνες της Ερμού... τι να μετρήσει ένας διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας! Και ας αφορά νέους φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές. Με λίγα λόγια, το μέλλον αυτής της έρημης χώρας!

Ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης – ένας από τους πιο δραστήριους καθηγητές, από τους πρωτεργάτες Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τα τεκταινόμενα του διαγωνισμού. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσα με την βοήθεια συνεργατών του συγκράτησα κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία και κάνει την διαφορά. Την μεγάλη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους και την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων – πάνω κάτω μεταξύ 5 και 10 ομάδες που θα διακριθούν στην τελική φάση του ερχόμενου Οκτωβρίου- θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και να αξιολογηθούν από τα νέα εξειδικευμένα (innovation-window) funds που θα λειτουργήσουν από 1/1/2018 στο πλαίσιο του EquiFund.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι ο συντονιστής ενός από αυτά τα funds. Η επωνυμία του Unifund. To fund των πανεπιστημίων εν ολίγοις που έχει την κραταιά στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων όπως η Εθνική Τράπεζα, ο Ομιλος ΟΤΕ, το Ίδρυμα Ωνάση, ο όμιλος Realize-Viva.

Η συγκρότηση του συγκεκριμένου fund είναι από μόνη της μια πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο των πανεπιστημίων και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Άλλωστε, στον διαγωνιςμό με τις εκατοντάδες συμμετοχές δόθηκε μεγάλη σημασία στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων (πχ. πατέντες, spin-offs). Σε αυτό το σκέλος συμμετείχαν 23 ισχυρές ερευνητικές ομάδες και προβλέπεται στην συνέχεια του διαγωνισμού να ακολουθήσει διακριτή διαδικασία, με βάση και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer).

Τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις για αλλαγή σε αυτήν την χώρα υπάρχουν. Πολιτικοί και πολιτικές χρειάζονται. Κυρίως πολιτικοί που να αντιλαμβάνονται το τι σημαίνει commitment στα ελληνικά!

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πόσο θα αντέξουν ακόμα;

Αν είναι δυνατόν να αλλαξει η χολέρα , η μιζέρια, η σχιζοειδης παράνοια του σημερινού κομμουνιστοφασισμού και να καθιερώσει συστήματα στα πανεπιστήμια ίδια με των χωρών των δημοκρατιών χωρών. Ότι ανωμαλιαρικο, φασιστοειδες περνά, προσπαθεί να το καθιερώσει, από εγκεφάλους άρρωστους, εκφυλους.Και το κυριοτερο να εμφυσησει τον φόβο στους πολίτες, όπως παλαιότερα επί Σταλινισμου και το επιχειρεί σταδιακα, ύπουλα, μυστικά, με τις ομάδες κρούσης, εναντίον των πολιτών και έχει δώσει σε πολλούς από αυτους και συντάξεις, αλλά με έναν αυστηρο όρο, να έχουν συμπληρώσει το 23 ετος της ηλικίας τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εφαρμόζει μεθόδους βρομικες, διαβαλλοντας τους μη αρέσκομενους στην ιδεολογία τους, ακόμα και στην οικογένεια τους, με μυστικους πράκτορες, ανθρώπους που δεν τους φαντάζοσουν. Εμένα μου επιτέθηκαν φραστικα και ο άνδρας της αδελφής μου και ο άνδρας της πρωτης μου ξαδέλφης,σε διαφορετικόυς χρόνους αλλά με για τον ίδιο λόγο, ότι και καλά έκαναν και δολοφονίσαν τον πατερα σου,απροκάλυπτα, χωρίς να έχει προηγηθει καμία συζητήση, η αλλη αιτια,έτσι στα καλά καθούμενα. Να αντιδράσεις και να εκτεθεις .Αυτό δείχνει ότι διατηρούνται τα παλιά Σταλινικα πρότυπα και είναι έτοιμοι να τα εφαρμόσουν .Και οι φασίστες το τραβάνε τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να μην μπορει να αποδειχτεί τίποτα. Ετοιμο το παλικάρι μας να εφαρμόσει και άλλες φασιστοκομμουνιστικες μεθόδους, όπως οι εξαφανίσεις πολιτών, τα δημοσια ψυχιατρεια , τα Γκουλακ κτλ. Ερχεται ο ερυθρός φασισμός. Φυλακτειτε και μην το παίρνεται αψυφιστα. Και αυτό το blogs πόσο θα αντέξει ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία