Ταφόπλακα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ταφόπλακα

Οι χειρότεροι εφιάλτες προ των πυλών. Το Grexit πολύ, μα πολύ πιθανό. Η Δραχμή καλπάζει προς τον Χολαργό

Φοβάμαι ότι η συμφωνία είναι προιόν επικοινωνιακής πολιτικής των δανειστών. Σαν ο Σόιμπλε να λέει «να εμείς δώσαμε μια τελευταία ευκαιρία στον Ελληνικό Λαό»!

Φοβάμαι ότι εξεπίτηδες αυτή η συμφωνία είναι τόσο άκαμπτη, τόσο ανέφικτη και τόσο ανεφάρμοστη!

Φοβάμαι ότι εκτός από το πολιτικό θα επακολουθήσει ακόμα χειρότερο κοινωνικό μπάχαλο!

Φοβάμαι ότι όλες σχεδόν οι «μερίδες» του πληθυσμού θα ξεσηκωθούν. Από τους αγρότες μέχρι τους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς!

Φοβάμαι ότι κανένα κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι ικανό να επιβάλλει και να εφαρμόσει αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα!
Κλείσιμο

Φοβάμαι ότι μεγάλες μάζες της κοινωνίας θα μετακινηθούν από το ευρώ προς το εθνικό νόμισμα. Για τον απλούστατο λόγο «αφού με το ευρώ καταλήγουμε στην κόλαση τότε χίλιες φορές παρέα με τον εφιάλτη μιάς υπερήφανης δραχμής»

Φοβάμαι ότι αυτό το σενάριο εξόδου ήταν και είναι σκηνοθετημένο από το Βερολίνο. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την προχθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Οτι δηλαδή ακόμα και επί Σαμαρά και Βενιζέλου, τα αφεντικά είχαν προσφέρει πενήντα δισεκατομμύρια για τις πρώτες ανάγκες με την προτροπή «άντε στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας»

Φοβάμαι ότι με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις θα «στραγγαλιστεί» εν τη γενέσει της κάθε κίνηση μεταρρυθμιστική!

Φοβάμαι ότι με τις αναγκαστικές πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται από τον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ και με την αναπόφευκτη προσφυγή στις κάλπες, όλα θα τιναχτούν στον αέρα!

Και φοβάμαι ότι είναι ζήτημα χρόνου η έξοδος από την ευρωζώνη!

Το «ποιος φταίει» είναι γνωστό. Ας πούμε ο Σιμίτης που για λόγους εκλογικής πελατείας δεν τόλμησε να μεταρρυθμίσει την Ψωροκώσταινα

Ας πούμε ο Κώστας Καραμανλής junior που διατήρησε το ίδιο σύστημα υποκλινόμενος στον λαικισμό

Ας πούμε ο Γιώργος Παπανδρέου junior που δεν τόλμησε να υιοθετήσει ριζοσπαστικά μέτρα

Ας πούμε όλα τα αστικά κόμματα που αντί να συμπλεύσουν προς την κατεύθυνση μεταρρυθμίσεων, όπως ανελέητη καταδίωξη της φοροδιαφυγής και εξόντωση της ολιγαρχίας, κατέληξαν να τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου

Ας πούμε ο Αντώνης Σαμαράς παρέα με τον Βενιζέλο που δεν εφάρμοσαν εξακόσια προαπαιτούμενα

Ας πούμε ο Αλέξης Τσίπρας με τις αυταπάτες, τις τάχα μου αριστερές ψευδαισθήσεις και τις μπαρουφολογίες ροκάνισε άφθονο και υπερ-πολύτιμο χρόνο

Και ας πούμε η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Που μπορεί να θέλει ευρώ, αλλά στην πράξη έκανε και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βγει απ’ αυτό

Φοβάμαι δηλαδή ότι μέσα απ όλους αυτούς τους ανώμαλους πολιτικούς και κοινωνικούς δρόμους, θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Αφού το ευρώ δεν προσαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα, τότε θα προσαρμοστούμε ανωμάλως στην Δραχμή!

Κάπως έτσι θα θριαμβεύσουν Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Σόιμπλε, κομματικές πελατείες, ολιγάρχες, φοροφυγάδες και συνδικαλιστικές παρέες! Ο θρίαμβος μιας τέτοιας «επανάστασης» η ταφόπλακα των φτωχών!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα