Οι χ-ακτιβιστές, εξώφυλλο στο Time

Οι χ-ακτιβιστές, εξώφυλλο στο Time

Κλέφτες ή ήρωες;

Οι χ-ακτιβιστές, εξώφυλλο στο Time
Κλέφτες ή ήρωες; Το περιοδικό Time για άλλη μία φορά παρουσιάζει ένα καταπληκτικό εξώφυλλο στο τελευταίο του τεύχος, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που έφεραν τα πάνω κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη προδίδοντας τα πιο μεγάλα μυστικά του. Με «επικεφαλής» τον Εντουαρντ Σνόουντεν, τον 29χρονο που μαρτύρησε τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τον τρόπο που παρακολουθούν τα θύματά τους μέσω Facebook, και Διαδικτύου εν γένει, το Time παρουσιάζει τα πρόσωπα, τους τρόπους αλλά και τις συνθήκες που γέννησαν το νέο είδος χ-ακτιβισμού (από το χάκερ και το ακτιβισμός).

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πλέον το κίνητρο για τις αποκαλύψεις δεν είναι τα χρήματα, αλλά ο ιδεαλισμός και τα πιστεύω για έναν ελεύθερο πλανήτη χωρίς την τυραννία της παρακολούθησης.

Ο ίδιος ο Σνόουντεν άνοιξε από την πρώτη στιγμή τα χαρτιά του, με έναν τρόπο σαρωτικό, όπως σαρωτικές ήταν οι αποκαλύψεις του όταν αποφάσισε να ξεμπροστιάσει την απόλυτη υπερδύναμη στην εφημερίδα Guardian.

Οδηγός του, είναι οι πεποιθήσεις του που συνοψίζονται στα εξής: η πληροφορία πρέπει να είναι ελεύθερη, η ιδιωτικότητα είναι ιερή και η υποχρέωση του είναι να τις υπερασπιστεί αμφότερες.

Κλείσιμο
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ένας απλός άνθρωπος που αγαπάει την αλήθεια, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε συνηθισμένο σε αυτόν τον 29χρονο Αμερικανό. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,4 εκατ. Αμερικανοί εργάζονται σε νευραλγικά πόστα (στον στρατό, στην κυβέρνηση, στις πληροφορίες) που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών και κρατικών μυστικών. Ποιος από αυτούς έσπασε την ομερτά και μίλησε σε δημοσιογράφους, ποιος τα έβαλε με τους ισχυρούς, ποιος αποφάσισε να αφήσει το σπίτι του, τον παχυλό μισθό του, την ίδια του την ελευθερία για αυτά που πιστεύει; Το ερώτημα είναι ρητορικό...

Οπως λέει και το Time, ο κ. Σνόουντεν είναι διαφορετικός και αυτό με τη σειρά του αλλάζει τα πάντα...

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι για τους περισσότερους νέους ανθρώπους, και όχι μόνο, ο Σνόουντεν είναι ένας ήρωας. Και αυτό γιατί είναι πλέον η διάχυτη η άποψη ότι οι πληροφορίες δεν προστατεύονται και ότι μέσω του Μεγάλου Αδερφού επιβάλλεται η σύγχρονη τυραννία. Και απέναντι σε αυτή την τυραννία, η επανάσταση με όποιο κόστος είναι επιβεβλημένη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης