Γυμναστική στο νερό: Έτσι θα «χτίσεις» κοιλιακούς και αντοχή στην πισίνα

Γυμναστική στο νερό: Έτσι θα «χτίσεις» κοιλιακούς και αντοχή στην πισίνα

Φτιάξε σώμα αθλητή και καρδιά από «ατσάλι» χωρίς να... ιδρώσεις

Γυμναστική στο νερό: Έτσι θα «χτίσεις» κοιλιακούς και αντοχή στην πισίνα
Στην εποχή της καθιστικής ζωής, του μπέργκερ, της πίτσας-μπύρας, της σοκολάτας και του αναψυκτικού, η φυσική δραστηριότητα  αποτελεί «χρέος» για την καλή υγεία μας και την διατήρηση της φόρμας μας. Είναι ο μόνος τρόπος άλλωστε για να καθυστερήσουμε  τα συμπτώματα της γήρανσης, να διατηρήσουμε τους  μυς και τα οστά μας γερά και να σμιλεύσουμε το σώμα μας. 

Η γυμναστική όμως για πολλούς είναι συνυφασμένη με τον χώρο του γυμναστηρίου και τον ιδρώτα, γεγονός που εμποδίζει την άσκηση να μετατραπεί σε αυτοματοποιημένη σκέψη και με αποτέλεσμα να πρέπει κάθε φορά να πείθεις  τον εαυτό σου ότι πρέπει να αθληθείς. 

Για να μην το διυλίζεις ξανά και ξανά στο μυαλό  σου, αλλά αντίθετα να μείνεις πιστός στο ραντεβού σου με την καλή σωματική κατάσταση, βρες εναλλακτικούς τρόπους άθλησης με τους οποίους μπορείς να χάσεις βάρος και να σφίξεις χωρίς να πλήξεις και κυρίως χωρίς να… ιδρώσεις. Βούτα στην πισίνα! 

Κλείσιμο


Με την κολύμβηση θα ανεβάσεις την αδρεναλίνη στα ύψη, το νευρικό σου σύστημα θα ηρεμήσει, το στρες θα μειωθεί, θα γεμίσεις ζωντάνια και ευεξία και το καλύτερο: Θα κατεβάσεις -εγγυημένα- τον δείκτη της ζυγαριάς σου. Στην πισίνα μπορείς να «κάψεις» μέχρι και έντεκα θερμίδες το λεπτό, ενώ την ίδια στιγμή γυμνάζεις συμμετρικά όλους τους μυς του σώματος (πόδια, γλουτούς, κοιλιακούς, χέρια, πλάτη) , χωρίς την καταπόνηση που υφίσταται ο οργανισμός και οι αρθρώσεις σε κάποια σκληρή επιφάνεια. Το περιβάλλον δε είναι ιδανικό ακόμη και για τους υπέρβαρους έως και τους παχύσαρκους ή και για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.

Επιπλέον το κολύμπι συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση και την αντοχή, καθώς βοηθάει στην ενδυνάμωση της καρδιάς, στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.



Συμπέρασμα: Εξοπλίσου, «βυθίσου» και κάνε θεαματική «έξοδο». Ξεκίνα με:

- 150 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης

- 100 μέτρα όπου θα κολυμπάς και θα δίνεις κλωτσιές στο νερό (για μεγαλύτερη ισορροπία χρησιμοποίησε σανίδα).

- 50 μέτρα πρόσθιας κολύμβησης

- 150 μέτρα ύπτιας κολύμβησης

- Άφησε 5 με 10 δευτερόλεπτα ανά 25 μέτρα κολύμβησης (για κάθε άσκηση)



Ασκήσεις για κοιλιακούς

- Ακούμπησε τα πόδια σου στην άκρη της πισίνας σε θέση 90 μοίρες (έξω από την πισίνα) και το υπόλοιπο σώμα σας στην επιφάνεια του νερού. Σαν να κάθεσαι. Κάνε άρσεις του κορμού κρατώντας συνεχώς καθιστή θέση στον τοίχο με τα χέρια στο άνοιγμα της λεκάνης τεντωμένα να τείνουν να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών μπροστά.

- Στηρίξου με την πλάτη  στον τοίχο και απομάκρυνε την λεκάνη. Λύγισε τα γόνατά σου τόσο ώστε να φαίνονται στην επιφάνεια, στο ύψος του στήθους και έπειτα τέντωσε μπροστά τραβώντας τα πάλι πίσω στο στήθος χρησιμοποιώντας τους μυς της κοιλιάς. Κράτησε τα πόδια σου ενωμένα.

- Επανέλαβε την προηγούμενη άσκηση κινώντας τα πόδια ένα-ένα κοντά στο στήθος.

- Στην ίδια θέση με τη 2η άσκηση κάνε μέτρια στροφή προσπαθώντας να φέρεις το αριστερό πόδι κοντά στο δεξί ώμο και το δεξί πόδι στον αριστερό. Καθώς εκτελείς την άσκηση προσπάθησε να κρατήσεις σφικτούς τους πλάγιους κοιλιακούς μύες που γυμνάζονται.

- Στην θέση 2 απομακρύνεις λεκάνη από τον τοίχο και με τεντωμένα πόδια κλωτσάς εναλλάξ τα πόδια προς τα πάνω.

- Με στήριξη ενός noodle δηλαδή το γνωστό «μακαρόνι», πίσω από την πλάτη κινήσου με πλάγια ψαλίδια, δημιουργώντας γωνία στους πλάγιους μύες της κοιλιάς. Προσπάθησε να έχεις τα πόδια σου παράλληλα στην επιφάνεια του νερού και τον κορμό σου σε κάθετη θέση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις κάποιες ασκήσεις για να γυμναστείς στο νερό: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης