Έξυπνες ιδέες για έναν όμορφο κήπο!

Έξυπνες ιδέες για έναν όμορφο κήπο!

Είτε μένετε σε διαμέρισμα, είτε σε μονοκατοικία αρκεί να έχει κανείς γούστο και φαντασία για να φτιάξει έναν κήπο

Έξυπνες ιδέες για έναν όμορφο κήπο!
Η Άνοιξη έχει ήδη φθάσει,η διάθεση αλλάζει και η δημιουργία ενός μικρού ή  μεγάλου κήπου είναι στα σχέδια πολλών από εμάς. Ανεξάρτητα από το αν μένουμε σε διαμέρισμα ή σε μονοκατοικία με αρκετό χώρο για την διαμόρφωση ενός κήπου
, δύο είναι τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουμε, τον χώρο του «πράσινου», τον οποίο θα καταλάβουν οι γλάστρες ή τα φυτά μας και τον χώρο του «καθιστικού», εκείνον δηλαδή που θα τοποθετήσουμε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου για να απολαμβάνουμε τον κήπο μας.

Αν έχουμε κατά νου αυτά τα δύο βασικά στοιχεία όλα τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα. Ανάλογα με τον χώρο μας μπορούμε να φυτέψουμε γκαζόν ή να έχουμε μόνο γλάστρες, αν πρόκειται για διαμέρισμα ενώ ένας μεγάλος κήπος απαιτεί και την δημιουργία μικρών διαδρόμων κατασκευασμένων από πλάκες πεζοδρομίου ή άλλο υλικό για εύκολη πρόσβαση στον κήπο μας.
Κλείσιμο



Σε πολλά φυτώρια μπορούμε να αγοράσουμε φυτά ή δένδρα σε χαμηλές τιμές και να ζητήσουμε την βοήθεια των ειδικών για την σωστή τοποθέτησή τους. Μην ξεχνάμε ότι ο ανάλογος εξωτερικός φωτισμός θα αναδείξει τον μικρό ή μεγάλο
κήπο μας!

Αν επιθυμείτε να έχετε έναν κήπο με ζεστά χρώματα φροντίστε να επιλέξετε με προσοχή τα χρώματα των λουλουδιών που θα φυτέψετε να ταιριάζουν με την ένταση του ήλιου και τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού που πλησιάζει!




Τα λουλούδια σε κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα τραβούν την προσοχή, φτιάχνουν την διάθεση και μας προετοιμάζουν ευχάριστα να υποδεχθούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Θυμηθείτε πάντως ότι εκτός από τα λουλούδια, ένας κήπος είναι χρήσιμο να διαθέτει βότανα και λαχανικά, που είναι χρήσιμα και μας βοηθούν να συγκεράσουμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης