H Μέρκελ απαντά για το θέμα της υγείας της: «Μπορώ να εκτελώ κανονικά τα καθήκοντά μου»

H Μέρκελ απαντά για το θέμα της υγείας της: «Μπορώ να εκτελώ κανονικά τα καθήκοντά μου»

«Μετά το τέλος της θητείας μου ελπίζω να υπάρχει μια άλλη ζωή», είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας

merkel_main02
Από Ιερά εξέταση πέρασε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, προτού φτιάξει τις βαλίτσες της για διακοπές.

Στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου, η Άνγκελα Μέρκελ κλήθηκε για μία ακόμη φορά να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της υγείας της:

«Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου.Ενδιαφέρομαι πολύ για την υγεία μου», υποστήριξε:

«Μετά το τέλος της θητείας μου, «ελπίζω ότι θα υπάρξει άλλη ζωή» δήλωσε με το κοινό να ξεσπάει σε γέλια.

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος ρωτά για τις επαφές της Λέγκας του Βορά του Ματέο Σαλβίνι και της Ρωσίας. Η Μέρκελ κάλεσε τον δημοσιογράφο να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Ρώμης.Τόνισε πάντως ότι, «η στρατηγική της Ρωσίας να καλλιεργεί επαφές με τα ακροδεξιά κόμματα θέτει ερωτήματα. Αυτός ήταν ένας λόγος ανησυχίας», τονίσει η Μέρκελ.

Εκτός από το θέμα της υγείας της, η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για τις δύο κυρίες από το κόμμα της που έκλεψαν την παράσταση τις προηγούμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Η Μέρκελ εξήρε τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Κομισιόν, αλλά και της Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ στο υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, υποσχέθηκε συμφωνία για το κλίμα μόλις συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο στις 20 Σεπτεμβρίου:

Ερωτηθείσα για τα άσχημα ποσοστά δημοτικότητας του κόμματος CDU, η Μέρκελ εξήγησε ότι δεν λυπάται που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μαζί με την «AΚΚ», όπως είναι εν συντομία το όνομα της Ανεγκρέτ, θα μπορέσουν να ενισχύσουν τα ποσοστά του κόμματός της.

Πάντως λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου ZDF έδειξε ότι, μόλις το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μέρκελ έπρεπε να δώσει εξηγήσεις στους συμπολίτες της για την κατάσταση της υγείας της.Για το 80%, η υγεία της Μέρκελ είναι ένα καθαρά προσωπικό της θέμα.

Για τον Τραμπ

Η Μέρκελ αναφέρθηκε στα ρατσιστικά σχόλια του Trump εναντίον τεσσάρων Δημοκρατικών έγχρωμων γυναικών με τον Αμερικανό πρόεδρο να τους δείχνει το δρόμο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν δημοκρατία. Η δύναμη της Αμερικής, ωστόσο, βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων συνέβαλαν σε αυτήν. Σε ότι αφορά τα ρατσιστικά σχόλια του Τραμπ σε βάρος έγχρωμων γυναικών, η Μέρκελ τόνισε ότι: «Αυτά είναι ήδη πράγματα και δηλώσεις που αντιτίθενται στην οπτική αυτή. Αυτό είναι κάτι που αμαυρώνει τη δύναμη της Αμερικής».

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι αισθάνεται αλληλεγγύη προς τις γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Για το Brexit

Η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε είναι μία δύσκολη υπόθεση.

Σε ότι αφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία- Χριστιανοδημοκράτες- Σοσιαλδημοκράτες- εξέφρασε την πεποίθηση αλλά και την αισιοδοξία ότι ο «Groko» θα συνεχιστεί.

Σχολιάζοντας το ρόλο της Γερμανίας στα ευρωπαικά πεπραγμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι δεν υπάρχει «Γερμανική Ευρώπη».

«Η Γερμανία από μόνη της δεν μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα της Ευρώπης».

Πρόσθεσε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για παράδειγμα, απαιτεί σχεδόν πάντα ομοφωνία στις όποιες αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης