Ισραηλινός αρχιραββίνος χαρακτήρισε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς

Ισραηλινός αρχιραββίνος χαρακτήρισε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς

Ο Yitzhak Yosef κατά το παρελθόν είχε παρακινήσει τις ισραηλινές δυνάμεις να εκτελούν κάθε Παλαιστίνιο που επιτίθεται με μαχαίρι ή άλλον τρόπο

Ισραηλινός αρχιραββίνος χαρακτήρισε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς
Παγκόσμιο σάλο και διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ισραηλινού αρχιραββίνου Yitzhak Yosef, ο οποίος αποκάλεσε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του στους πιστούς Εβραίους.

Τη δήλωση, η οποία ενίσχυσε τις φωνές που κατηγορούν το Ισραήλ για ανάπτυξη ενός νέου ρατσιστικού κύματος, ιδιαίτερα απέναντι στους μαύρους και στους πρόσφυγες, αποκάλυψε με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Ynet News.

Οι ακραίες απόψεις του Yitzhak Yosef είναι γνωστές, καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει ότι πρέπει να εκτελείται κάθε Παλαιστίνιος που επιχειρεί επίθεση με μαχαίρι ή με άλλο τρόπο. Ο Ισραηλινός αρχιραββίνος έχει παρακινήσει πολλές φορές σε βία κατά των Παλαιστινίων, ωστόσο η αναφορά του στους αφροαμερικανούς και ο ρατσιστικός και απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε, προκάλεσε αντιδράσεις από μεγάλες οργανώσεις και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Ο αρχιραββίνος αναφέρθηκε σε μία υποθετική ιστορία για έναν μαύρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας την υποτιμητική εβραϊκή λέξη «kushi», η οποία, συνήθως, αναφέρεται σε μαύρα άτομα αφρικανικής καταγωγής και παραπέμπει σε «πίθηκο».

«Δεν λέμε μια ευλογία για κάθε νέγρο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν γνωρίζετε ότι είχαν μία μαϊμού για γιο, ότι είχαν έναν τέτοιο γιο, δεν θα έπρεπε να τους προσφερθεί ευλογία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης