Γαλλία: Κλονίζεται ο γάμος του Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι;

Γαλλία: Κλονίζεται ο γάμος του Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι;

Θα αντέξει το πρώην μοντέλο τις δικαστικές περιπέτειες του συζύγου της που δεν έχουν τελειωμό; διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Focus

Γαλλία: Κλονίζεται ο γάμος του Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι;
Για την Κάρλα Μπρούνι πρέπει να είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει πιστή στο σύζυγό της, Νικολά Σαρκοζί, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Focus». 

Η ίδια θα ήθελε να βλέπει τον άντρα της «ψηλά». Όμως,ο 63χρονος Σαρκοζί, πατέρας της κόρης της Ζουλιά, τέθηκε χθες υπό κράτηση.

«Ο πρόεδρος bling-bling», όπως αποκαλούσαν στη διάρκεια της προεδρίας του τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τα γυαλιά- καθρέπτες που φορούσε και τον πολυτελή βίο του,αυτός ο μικρόσωμος πολιτικός (ύψος 1,65 μ.) με τις πομπώδεις χειρονομίες,βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας,το 2007, από το λιβυκό καθεστώς του Καντάφι», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό. 
 
Οι κατηγορίες ότι ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας, απασχολούν τη γαλλική Δικαιοσύνη πάνω από πέντε χρόνια.
 
Η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα τον Απρίλιο του 2013 με τον Σαρκοζί να κάνει λόγο για «παράλογους ισχυρισμούς».
Κλείσιμο


Η «βουτιά» του Σαρκοζί

«Η πτώση του Συντηρητικού πολιτικού είναι σημαντική», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο και προσθέτει:«Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας (ήταν στο αξίωμα από το 2007 έως το 2012) αγαπούσε την πολυτέλεια, αλλά οι Γάλλοι δεν το ήξεραν. Ακόμη και μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα,ο Σαρκοζί συνέχιζε τον πολυτελή βίος του.

Οι φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν σ' ένα πολυτελέστατο γιοτ Γάλλου βιομηχάνου ήταν αυτές που έκαναν τους Γάλλους ψηφοφόρους να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν επιλέξει έναν άκρως φιλόδοξο πολιτικό για αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Η εντύπωση αυτή επιβεβαιώθηκε και με τον εντυπωσιακό γάμο του, τον Φεβρουάριο του 2008, με το πρώην μοντέλο και νυν τραγουδίστρια,την Ιταλίδα Κάρλα Μπρούνι, η οποία κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια των Γάλλων.  

 Αλλά το 2010, τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την γαλλική προεδρία,η γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung" έγραφε σε άρθρο της για την "αποτυχία ενός ανθρώπου που ήθελε να κάνει κάθαρση στη Γαλλία εξαιτίας του χαρακτήρα του».

«Ο Σαρκοζί κήρυττε στους συμπολίτες του αρετές των Ρωμαίων, όπως η διαφάνεια, η σεμνότητα και η κοινή λογική. Αλλά ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σαν ένα υβρίδιο του «Βασιλιά Ήλιου» - του γόη Λουδοβίκου του 14ου και του Τζόνι Χάλιντει, του διάσημου Γάλλου τραγουδιστή και ηθοποιού,με τις πολλές γυναικείες κατακτήσεις», σχολίαζε η γερμανική εφημερίδα. 

«Δεν υπάρχει τέλος στις φήμες για οικονομική διαφθορά, αναφέρει σήμερα το περιοδικό «Focus» και προσθέτει:  «Οι κακές φήμες για τον Σαρκοζί τον συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια της πολιτικού του βίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης