Ο Ερντογάν απειλεί με διακοπή διπλωματικών σχέσεων το Ισραήλ αν πρωτεύουσά του γίνει η Ιερουσαλήμ

Ο Ερντογάν απειλεί με διακοπή διπλωματικών σχέσεων το Ισραήλ αν πρωτεύουσά του γίνει η Ιερουσαλήμ

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε την Ιερουσαλήμ ως «κόκκινη γραμμή» για τους Μουσουλμάνους προειδοποιώντας με λήψη μέτρων από την πλευρά της Άγκυρας

Ο Ερντογάν απειλεί με διακοπή διπλωματικών σχέσεων το Ισραήλ αν πρωτεύουσά του γίνει η Ιερουσαλήμ
Με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων απείλησε το Ισραήλ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρήσει σε αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

«Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το βήμα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (ΑΚΡ).

Κλείσιμο
Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε την Ιερουσαλήμ ως «κόκκινη γραμμή» για τους Μουσουλμάνους προειδοποιώντας με λήψη μέτρων από την πλευρά της Άγκυρας, ανάμεσα στα οποία ανέφερε την σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα είναι μόνο παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και «ένα μεγάλο χτύπημα στη συνείδηση της ανθρωπότητας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αναρωτήθηκε: «οι ΗΠΑ έχουν εκπληρώσει όλους τους στόχους και μόνο αυτό τους έχει απομείνει;».

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, έγραψε από την πλευρά του στο Twitter την Τρίτη ότι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ «θα είναι θανάσιμο λάθος και θα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα ιστορικά γεγονότα».

«Μια τέτοια κίνηση θα υπονομεύσει όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες και θα δημιουργήσει νέες εστίες εντάσεων. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αποφύγει αυτό το λάθος» πρόσθεσε ο Καλίν.

Αμερικανικά ΜΜΕ εδώ και ημέρες αναφέρουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και στη συνέχεια να μεταφέρει εκεί την αμερικανική πρεσβεία που τώρα βρίσκεται στο Τελ Αβίβ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης