«Ανησυχώ πάρα πολύ. Πριν από ένα μηνα είχα τη μεγάλη τιμή να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και συζητήσαμε τη μεγάλη ανάγκη να συναδελφοθούμε. Τώρα βρισκόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή του όρους Σινά. Οι Πατέρες μας, το Μοναστήρι μας και οι Εεκκλησίες βρισκόμαστε σε ένα ερωτηματικό: τι θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
«Λυπάμαι. Πλησιάζουμε σε πολύ δύσκολες ημέρες. Τα γεγονότα θα έρχονται το ένα μετά το άλλο» εκτίμησε αναφερόμενος στην «υπόγεια κρίση» ανάμεσα στους Σούφι και τους Σαλαφιστές, η οποία είναι, πλέον, στην επιφάνεια.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.