Κωνσταντινούπολη: Ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ

Κωνσταντινούπολη: Ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο CNN Turk, η σύζυγος και το παιδί του υπαλλήλου του προξενείου ανακρίνονται

Κωνσταντινούπολη: Ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ
Ένταλμα σύλληψης για άλλο ένα μέλος του προσωπικού του προξενείου των ΗΠΑ εξέδωσε τη Δευτέρα η Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, «τραβώντας το σχοινί» στις σχέσεις Αμερικής-Τουρκίας

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο CNN Turk, η σύζυγος και το παιδί του υπαλλήλου του προξενείου ανακρίνονται, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο ύποπτος εξακολουθεί να αναζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την Κυριακή οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τις εκδόσεις βίζας για Τούρκους πολίτες μετά την εντολή σύλληψης, του Μετίν Τοπούζ, τουρκικής καταγωγής υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας του Γκιουλέν και των πραξικοπηματιών.
Κλείσιμο

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Άγκυρα έδειξε τάση για συνεννόηση, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλεί τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα και του ζήτησε να τερματιστεί η διαμάχη με την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο αναπληρωτής πρέσβης ενημερώθηκε ότι η αναστολή παροχής θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ για τους Τούρκους πολίτες προκαλεί «ανώφελες εντάσεις» και θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Επίσης πρόσθεσαν ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρέσβη την Κυριακή.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία ελήφθη μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα του Τούρκου υπαλλήλου στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η απόφαση για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του συλληφθέντα εργαζόμενου εναπόκειται στην τουρκική δικαιοσύνη.

«Το να δικάζουμε έναν Τούρκο πολίτη για ένα αδίκημα που διέπραξε στην Τουρκία είναι δικαίωμα μας. Υπό αυτό το πρίσμα ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους» δήλωσε ο Γκιουλ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης