Συρία: Νεκρός ο μέγας μουφτής του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Νεκρός ο μέγας μουφτής του Ισλαμικού Κράτους

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων ανακοίνωσε ότι ο στενός συνεργάτης του αλ Μπαγκντάντι, Τουρκί αλ Μπιν αλί έπεσε νεκρός από βομβαρδισμό στις 31 Μαΐου

Συρία: Νεκρός ο μέγας μουφτής του Ισλαμικού Κράτους
Ισχυρό πλήγμα στην ηγετική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να προκάλεσε η αμερικανική αεροπορία, ο εκπρόσωπος της οποίας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε από βομβαρδισμό ο επικεφαλής κληρικός του ISIS και στενός συνεργάτης του αρχηγού Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου, στις 31 Μαΐου βομβαρδίστηκε οίκημα στο οποίο βρισκόταν ο Τουρκί αλ Μπιν αλί, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή του, όπως επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Ο Τουρκί αλ Μπιν αλί ήταν μέγας μουφτής του Ισλαμικού Κράτους από το 2014 και συγκαταλεγόταν στα στελέχη που επηρέαζαν σαφώς τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό του αλ Μπαγκντάντι.

Κλείσιμο


Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί μία σύγχυση εξαιτίας και των ρωσικών ανακοινώσεων, καθώς την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε γνωστοποιήσει πως σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της 28ης Μαΐου ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Λίγα 24ωρα αργότερα, η Μόσχα «τα μάζεψε» και ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πρώτου στη λίστα των καταζητούμενων διεθνώς.

Το έγγραφο της επίσημης ενημέρωσης...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης