Πέθανε στα 146 του ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία

Πέθανε στα 146 του ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία

Δεινός καπνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του, είχε μείνει τέσσερις φορές χήρος και είχε 10 αδέρφια, από τα οποία κανείς δεν ζει πλέον - Η τελευταία σύζυγός του πέθανε το 1988 και εκείνος ζούσε με τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τρισέγγονά του

Πέθανε στα 146 του ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία
Ο Ινδονήσιος Sodimejo, γνωστότερος ως Μπαχ Γκότο, θεωρούνταν ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει ποτέ στην Γη.

Γεννημένος, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, στις 31 Δεκεμβρίου του 1870, ο παππούς Γκότο όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, έζησε και πέθανε στο χωριό του στην Κεντρική Ιάβα.

Σύμφωνα με τα χαρτιά που είχε στην κατοχή του, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870. Ωστόσο, η Ινδονησία ξεκίνησε να καταγράφει τις γεννήσεις στη χώρα στις αρχές του 1900 και τα λάθη δεν έλειπαν. 

Κλείσιμο
Από την άλλη βέβαια, οι υπεύθυνες αρχές πιστοποίησαν την εγκυρότητα των εγγράφων του.

Στις 12 Απριλίου, ο παππούς Γκότο δεν αισθάνθηκε καλά και ζήτησε να τον πάνε στο νοσοκομείο. Έξι μέρες μετά, επέμενε να επιστρέψει σπίτι του. «Από τη στιγμή που επέστρεψε από το νοσοκομείο, έτρωγε μόνο ελάχιστες κουταλιές χυλό και έπινε λίγο νερό» ανέφερε ο εγγονός του στο BBC.

Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας του, ο Γκότο είπε ότι το κλειδί ήταν η υπομονή και ότι ο λόγος που έζησε τόσα χρόνια ήταν ότι είχε γύρω του ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον φρόντιζαν.

Δεινός καπνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του, είχε μείνει τέσσερις φορές χήρος και είχε 10 αδέρφια, από τα οποία κανείς δεν ζει πλέον. Η τελευταία σύζυγός του πέθανε το 1988 και εκείνος ζούσε με τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τρισέγγονά του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης