Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη όσο ποτέ»

Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη όσο ποτέ»

Έμμεση απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να ακολουθήσει την πορεία του προστατευτισμού - Η καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπέρ του ελεύθερου εμπορίου

Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη όσο ποτέ»
Τη συμφωνία στο προσφυγικό με την Τουρκία έσπευσε να υπερασπιστεί η
Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στην Bundestag.

«Χωρίς μια τέτοια συμφωνία, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την παράνομη μετανάστευση. Αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε αναμφίβολα στη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου στην ΕΕ... Είναι πάρα πολύ σε κακή κατάσταση».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εμπορική συμφωνία Ε.Ε και Καναδά «CETA». 
Κλείσιμο

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη όσο ποτέ», δήλωσε απαντώντας εμμέσως στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να ακολουθήσει την πορεία του προστατευτισμού. 

«Η επικείμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ απαιτεί από εμάς θεμελιώδεις αποφάσεις», επισημαίνει η σιδηρά κυρία της Γερμανίας και προσθέτει: «Αυτό ισχύει για παράδειγμα για το θέμα των προσφύγων ή το Brexit».

H Μέρκελ επέκρινε επίσης την λογοκρισία της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία, λέγοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ. 

Μάλιστα τρεις βουλευτής των Πρασίνων σηκώθηκαν για να δείξουν τα T-shirt που φορούσαν με το σύνθημα : «Απελευθερώστε τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ» (που κρατείται σε φυλακές της Τουρκίας). To αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν από την αίθουσα. 



Απευθυνόμενη στους Τούρκους της Γερμανίας είπε: «Είναι μέρος της χώρας μας. Συμβάλλουν στην ευημερία της χώρας μας».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση της Άγκυρας, η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι οι συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία είναι θλιβερές και άτοπες. 
  
Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ επεσήμανε πως η Τουρκία οδεύει προς ένα αυταρχικό κράτος. 

Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, η Μέρκελ είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι απάνθρωπες πρακτικές των διακινητών. 

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Πολωνία, θα αποτελέσει «ένα μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκτίμησε ακόμη η κυρία Μέρκελ.

«Σήμερα θα λάβουμε μια απόφαση αναφορικά με την επανεκλογή για μια νέα θητεία δυόμιση ετών του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρώ την επανεκλογή του μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ», σημείωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στο γερμανικό κοινοβούλιο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης