Συρία: Ο διεθνής συνασπισμός έτοιμος για εισβολή -και- στη Ράκα

Συρία: Ο διεθνής συνασπισμός έτοιμος για εισβολή -και- στη Ράκα

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκινά μεγάλη επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης, που θεωρείται πρωτεύουσα των τζιχαντιστών

Συρία: Ο διεθνής συνασπισμός έτοιμος για εισβολή -και- στη Ράκα
Οι προετοιμασίες του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση απομόνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Συρία, ξεκίνησαν παράλληλα με την εν εξελίξει επιχείρηση για την ανακατάληψη της ιρακινής πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προκαταρκτικές εργασίες με τους συμμάχους μας για να ξεκινήσουμε την επιχείρηση απομόνωσης των τζιχαντιστών στην Ράκα», δήλωσε ο Κάρτερ, έπειτα από μια συνάντηση που πραγματοποίησε με ομολόγους του 11 χωρών για να συζητήσουν την πρόοδο της εκστρατείας για την συντριβή της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Θα υπάρξει αλληλεπικάλυψη (με την επιχείρηση της Μοσούλης). Αυτό είναι μέρος του σχεδίου μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.
Κλείσιμο

Παράλληλα σημείωσε πως «ικανές και με κίνητρο» τοπικές συριακές δυνάμεις θα ηγηθούν της επίθεσης στην πόλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης