Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης και για τον ποδοσφαιριστή-θρύλο Χακάν Σουκούρ

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης και για τον ποδοσφαιριστή-θρύλο Χακάν Σουκούρ

Αν και είχε εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν, τα τελευταία χρόνια είχε ταχθεί στο πλευρό του Φετουλάχ Γκιουλέν - Κατηγορείται ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης - Υπό κράτηση ο πατέρας του Σερμέτ

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης και για τον ποδοσφαιριστή-θρύλο Χακάν Σουκούρ
Μετά τους στρατιωτικούς, τους δικαστικούς, τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους τραγουδιστές, η επιχείρηση εκκαθάρισης του κράτους από την κυβέρνηση Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
ακουμπά ξανά και το ποδόσφαιρο.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η τουρκική δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον παίχτη-θρύλο του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ, καθώς και τον πατέρα του Σερμέτ, ο οποίος βρίσκεται, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, υπό κράτηση. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεσμεύτηκε η περιουσία της οικογένειας Σουκούρ, κινητή και ακίνητη, η οποία υπολογίστηκε στα 200 εκατ. τουρκικές λίρες και αφορά κυρίως κατοικίες σε διάφορα σημεία. Ο Χακάν και ο Σερμέτ Σουκούρ, κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούσαν το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κλείσιμο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ένταλμα εκδόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για το πραξικόπημα που επικεντρώνεται κυρίως στους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιμάμη που ζει στην Πενσυλβάνια και έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως ο «εγκέφαλος» όσων συνέβησαν στις 15 Ιουλίου.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, είχε εκλεγεί βουλευτής το 2011 με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το 2013, όμως, είχε παραιτηθεί μετά από έρευνα για σκάνδαλο διαφθορας που είχε βάλει τότε στο στόχαστρο τον Ερντογάν και τον στενό του κύκλο.

Στη συνέχεια ο Σουκούρ είχε ταχθεί στο πλευρό του Φετιουλάχ Γκιουλέν, που πλέον αποτελεί «κόκκινο πανί» για την τουρκική κυβέρνηση.

Στις αρχές του καλοκαιριού η εισαγγελία της περιφέρειας του Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ζήτησε να επιβληθεί στον Σουκούρ, που έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, το 2002 στη Νότια Κορέα, ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης, επειδή «εξύβρισε» τον Ερντογάν με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter που έχουν έκτοτε σβηστεί, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενό τους.

Ο 44χρονος Σουκούρ, που ζει, πλέον, μόνιμα στις ΗΠΑ, με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ κέρδισε οκτώ φορές το τουρκικό πρωτάθλημα και το κύπελλο UEFA το 2000. Έχει συμμετάσχει 112 φορές στην εθνική ομάδα, με την οποία έχει σημειώσει 51 γκολ από το 1992 έως το 2008 και είχε καταλάβει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 2002, που διοργάνωσαν από κοινού η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης