Κίνα: Ένα χωριό γεμάτο... Ραπουνζέλ!

Κίνα: Ένα χωριό γεμάτο... Ραπουνζέλ!

Δείτε εκπληκτικές εικόνες - Κόβουν για πρώτη φορά τα μαλλιά τους στα 18, σε μία τελετή που δηλώνει ότι είναι έτοιμες για γάμο

Κίνα: Ένα χωριό γεμάτο... Ραπουνζέλ!
Ένα χωριό γεμάτο... Ραπουνζέλ αποτελεί την πιο cult αναφορά στον τουριστικό χάρτη της απέραντης Κίνας, η οποία αποδεικνύεται πως έχει τόσα μυστικά, όσα και ο αριθμός των κατοίκων της.

Στο νοτιοδυτιοκό τομέα της κινεζικής αυτοκρατορίας, υπάρχει το χωριό Χουάνγκλουο, στο οποίο τηρείται μία εκπληκτική παράδοση 2.000 ετών. Μια παράδοση που θέλει τις γυναίκες να κουρεύουν ΜΙΑ φορά στη ζωή τους τα μαλλιά τους. Μία και μοναδική φορά. Αποτέλεσμα είναι να εξελίσσονται όλες οι γυναίκες σε... Ραπουνζέλ, εμφανίζοντας μαλλιά τόσο μακριά, όσο και η φανταστική πρωταγωνίστρια του γνωστού παιδικού παραμυθιού, το οποίο πλέον έχει μεταφερθεί στις οθόνες της τηλεόρασης.



Τουλάχιστον 60 γυναίκες του χωριού ακολουθούν πιστά την παράδοση και έχουν φτάσει να έχουν μαλλιά που ξεπερνούν το ένα μέτρο μήκος. Το χωριό απαρτίζεται από 78 οικογένειες, με συνολικά 600 άτομα και βρίσκεται σε μία εκπληκτική φυσική τοποθεσία. Τα πιο μακριά μαλλιά φτάνουν τα δύο μέτρα και 30 εκατοστά, ενώ το κλαμπ απαρτίζουν γυναίκες όλων των ηλικιών.
Κλείσιμο

Η παράδοση αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και θεωρείται η ατραξιόν της περιοχής. Επειδή αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και απλό όσο φαίνεται, υπάρχει ένα μυστικό για τη διατήρηση τόσο μακριών μαλλιών, το οποίο μεταφέρεται μόνο εντός της κοινότητας και πάλι μόνο από τις μεγαλύτερες γυναίκες, στις νεώτερες.

«Δεν κόβουμε τα μαλλιά μας από τότε που γεννιόμαστε. Όταν γίνουμε 18, κόβουμε για πρώτη φορά τα μαλλιά μας, σε μία τελετή που σημαίνει ότι είμαστε έτοιμες για γάμο», είπε μία από τις παλιότερες «Ραπουνζέλ» του χωριού.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης