Η αστυνομία απέκλεισε το Ιντσιρλίκ - Φήμες για νέα προσπάθεια πραξικοπήματος

Η αστυνομία απέκλεισε το Ιντσιρλίκ - Φήμες για νέα προσπάθεια πραξικοπήματος

Για έλεγχο ασφαλείας μιλούν οι τουρκικές αρχές - Αστυνομικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα άρματα μάχης στην είσοδο και την περίμετρο της βάσης - 1.389 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που θεωρούνται οπαδοί του Γκιουλέν έχει αποτάξει ο Ερντογάν

Η αστυνομία απέκλεισε το Ιντσιρλίκ - Φήμες για νέα προσπάθεια πραξικοπήματος
Περίπου χίλιοι Τούρκοι αστυνομικοί με τεθωρακισμένα άρματα μάχης περικύκλωσαν την στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα Άδανα  την ώρα που  Τούρκος υπουργός, που δεν κατονομάζεται,  υποστηρίζει ότι πρόκειται για έναν έλεγχο ασφαλείας, όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο "RussiaToday".  

Από την πλευρά της Άγκυρας, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την κινητοποίηση στο Ιντσιρλίκ ενώ οργιάζουν οι φήμες για μία δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος ή επίσκεψης κάποιου επίσημου προσώπου .

Η τουρκική εφημερίδα " Χουριέτ" είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι, η αστυνομία στα Άδανα είχε πληροφορίες για μία νέα απόπειρα πραξικοπήματος και οι αστυνομικές δυνάμεις τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό .

Κλείσιμο


Η είσοδος της στρατιωτικής βάσης έκλεισε. Αστυνομικές δυνάμεις με  τεθωρακισμένα άρματα μάχης "ΤΟΜΑ"  εθεάθησαν στην περιοχή , σύμφωνα με φωτογραφίες που ανέβασαν στα social media αυτόπτες  μάρτυρες.  

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποτάξει 1.389 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που πιστεύεται ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.



Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε πολλές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των στρατιωτικών ακαδημιών.



Η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο ιεροκήρυκας αρνείται κάθε ανάμιξή του και έχει καταδικάσει την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης