Μόσχα: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε Ρωσία και Ευρώπη

Μόσχα: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε Ρωσία και Ευρώπη

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν στην διάθεσή τους στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, συγκεκριμένες ομάδες του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν τις επιθέσεις 

Μόσχα: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε Ρωσία και Ευρώπη
Πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία του Τσετσένου Αχμέτ Τσετάγιεφ σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ρωσία και Ευρώπη, όπως προειδοποιεί η Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας επισημαίνει ότι, πρώην αξιωματούχοι του ιρακινού στρατού εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες με στόχο να επιτεθούν στη Ρωσία.

"Ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν στην διάθεσή τους στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, συγκεκριμένες ομάδες του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν επιθέσεις σε Ρωσία και ευρωπαικές χώρες", δήλωσε ο Αντρέι Πρντεζντόμσκι, εκπρόσωπος της εθνικής Επιτροπής Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας. "Συγκεκριμένα", είπε, "υπάρχουν πολλοί νεοσύλλεκτοι από το Βόρειο Καύκασο με ηγέτη τους τον Αχμέτ Τσετάγιεφ, με το ψευδώνυμο "Μονόχειρας". Η οργάνωση του Τσετάγιεφ περιλαμβάνει δεκάδες άτομα τα οποία ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας πρόσθεσε επίσης ότι, πρώην αξιωματούχοι του ιρακινού στρατού που υπηρέτησαν την εποχή του Σαντάμ Χουσείν, εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Ο ίδιος εξήρε τις προσπάθειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων  και των ρωσικών ειδικών δυνάμεων προκειμένου να φρενάρουν την ροή των τρομοκρατών από και προς την Συρία μέσω Τουρκίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης