Η Αυστρία αρνείται να δεχθεί τους 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα που της αναλογούν

Η Αυστρία αρνείται να δεχθεί τους 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα που της αναλογούν

Η Αυστρία ζήτησε σήμερα την αναβολή για δώδεκα μήνες της υποδοχής των 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα (και άλλων 462 από την Ιταλία) οι οποίοι της αναλογούσαν μετά την συμφωνία για την κατανομή προσφύγων σε χώρες μέλη της ΕΕ

Η Αυστρία αρνείται να δεχθεί τους 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα που της αναλογούν
Όπως όλα δείχνουν τα επεισόδια στην Γερμανία καθιστούν πολύ δύσκολη πλέον κάθε εφαρμογή των συμφωνιών που έγιναν μέσα στο 2015 και αφορούσαν την κατανομή των προσφύγων αναλογικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας, η Αυστρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει δωδεκάμηνη αναβολή της συμφωνίας μετεγκατάστασης για 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα και άλλους 462 από την Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα δέχτηκε να επανεξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία μέχρι στιγμής, παρά την υπογραφή της στην συμφωνία για την μετεγκατάσταση, δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για πρόσφυγες από αυτές τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι στιγμής 17 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει συνολικά μόλις 4.237 θέσεις για υποδοχή προσφύγων, ενώ οι υπόλοιπες 11, ανάμεσά τους και η Αυστρία δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση για τηρήσουν την υποχρέωσή τους.

Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί δια του υπουργού Εσωτερικών Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεργκ δέχεται ότι το δημοσίευμα είναι αληθές, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχουν τα ανάλυγα καταλύματα στην χώρα, όμως σύμφωνα με την δική του εκδοχή, αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τελική έκβαση του αιτήματος της αναβολής.

Από την άλλη και η Γερμανία σκληραίνει την στάση της στην διαχείριση των προσφύγων, με το Βερολίνο να μειώνει την παράταση της αναστολής της εφαρμογής της συνθήκης του Δουβλίνου. Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση, που σήμερα αποφάσισε και τις ταχύτερες διαδικασίες απέλασης για όσους έχουν καταδικαστεί, αποφάσισε να παρατείνει για έξι μήνες την αναστολή εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου για την Ελλάδα, αντί 12 που έκανε μέχρι τώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης