Απίστευτο: Μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αγοράζουν πλεόν προφυλακτικά στη Βενεζουέλα

Απίστευτο: Μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αγοράζουν πλεόν προφυλακτικά στη Βενεζουέλα

Σε ιστοσελίδα για την προμήθεια αγαθών σε έλλειψη η τιμή τους φτάνει τα 755 δολάρια!

Απίστευτο: Μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αγοράζουν πλεόν προφυλακτικά στη Βενεζουέλα
Άλλο ένα πρόβλημα, το οποίο για ορισμένους ίσως είναι πιο σημαντικο από τις ελλείψεις σε κοτόπουλο, ζάχαρη, φάρμακα ή άλλα βασικά αγαθά, καταγράφεται πλέον στη Βενεζουέλα καθώς είδος εν ανεπαρκεία έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και τα... προφυλακτικά. Ακόμα όμως και για όσους εντοπίσουν ένα κουτί, είναι εξίσου δύσκολο να το αποκτήσουν καθώς πλέον κοστίζει 755 δολάρια!

«Η χώρα είναι σε τόσο χάλια κατάσταση ώστε πρέπει να περιμένουμε στην ουρά ακόμα και για να κάνουμε σεξ» σχολίασε ένας 31χρονος κάτοικος.

Κλείσιμο
Ενδεικτικές είναι οι τιμές στην ιστοσελίδα MercadoLibre, την οποία οι κάτοικοι της χώρας χρησιμοποιούν για να αποκτούν αγαθά σε έλλειψη: ένα πακέτο 36 προφυλακτικών Trojan κοστίζει 4.750 μπολιβάρ (755 δολάρια), ποσό σχεδόν ίσο με τον κατώτατο μισθό στη Βενεζουέλα.

Περισσότεροι τυχεροί οι λίγοι που έχουν στη διάθεσή τους δολάρια καθώς στην ανεπίσημη μαύρη αγορά το ίδιο προϊόν κοστίζει 25 δολάρια έναντι 21 δολάρια στις ΗΠΑ.

Πέρα από την αστεία πλευρά της υπόθεσης, ακόμα πιο σοβαρή θεωρείται η επίπτωση που έχει η «δυστοκία» αυτή στο θέμα της αντισύλληψης και της σεξουαλικής υγείας. Η Βενεζουέλα έχει ένα από τα υψηλότερο ποσοστά ασθενών με HIV και έγκυων εφήβων τη στιγμή που η έκτρωση θεωρείται παράνομη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης