Κοκό: Η σκιτσογράφος που άνοιξε στους μακελάρηδες για να μη σκοτώσουν την κόρη της

Κοκό: Η σκιτσογράφος που άνοιξε στους μακελάρηδες για να μη σκοτώσουν την κόρη της

Δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ που υπέστη -Επιστρατεύοντας την ψυχραιμία της, είπε στους δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας αυτά που είδαν η ίδια και η κόρη της

Κοκό: Η σκιτσογράφος που άνοιξε στους μακελάρηδες για να μη σκοτώσουν την κόρη της
Έζησε στο πετσί της την εν ψυχρώ δολοφονία των συναδέλφων της. Είδε το αίμα να κυλάει άφθονο στα γραφεία της "Charlie Hebdo". Απειλώντας την ίδια και την κόρη της, που μόλις την είχε πάρει από τον παιδικό σταθμό, η σκιτσογράφος της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας, Κορίν Ρέι, με το ψευδώνυμο "Κοκό", είδε με τα μάτια της τους μαυροφορεμένους άνδρες να σπέρνουν το θάνατο.



Κλείσιμο
Οι δύο δράστες την απείλησαν ότι, εάν δεν άνοιγε την πόρτα του κτιρίου, θα σκότωναν την ίδια και την κόρη της. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "L' Humanite", η "Κοκό" δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ που υπέστη. Επιστρατεύοντας την ψυχραιμία της, είπε στους δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας αυτά που είδαν η ίδια και η κόρη της.
"Μόλις είχα πάρει την κόρη μου από τον παιδικό σταθμό και κατευθυνόμουν στο κτίριο όπου εδράζονται τα γραφεία της εφημερίδας. Ξαφνικά είδα μπροστά μου δύο μαυροφορεμένους άντρες να με απειλούν. Απείλησαν ότι θα σκοτώνουν εμένα και την κόρη μου. Ήθελαν να μπουν στην εφημερίδα. Με απείλησαν ότι αν δεν πληκτρολογούσα το κωδικό για να ανοίξει η πόρτα, θα μας σκότωναν. Ανέβηκαν στον επάνω όροφο, εκεί που συσκέπτονταν εκείνη την ώρα οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας. Οι πρώτοι που πυροβόλησαν ήταν οι σκιτσογράφοι Βολίνσκι και Καμπί. Η αιματοχυσία διήρκεσε πέντε λεπτά. Κρύφτηκα μαζί με την κόρη μου κάτω από ένα γραφείο. Οι δράστες μίλαγαν άπταιστα γαλλικά και δήλωναν την υποστήριξή τους στην Αλ Κάιντα".



Η σκιτσογράφος "Κοκό" έγινε άθελά της μάρτυρας της χθεσινής σφαγής στην σατιρική εφημερίδα "Charlie Hebdo". Δυστυχώς, είναι ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα της εφημερίδας στους μαυροφορεμένους άντρες που αιματοκύλησαν τα γραφεία της "Charlie Hebdo". Για καλή της τύχη,όμως, δεν βρισκόταν στη λίστα των ονομάτων που είχαν προγραμματίσει να εξοντώσουν οι δράστες. Η "Κοκό" γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1982 στη Ανω Σαβοία. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για τα σκίτσα της.
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης