AirAsia: Και οι Αυστραλοί συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του AirBus

AirAsia: Και οι Αυστραλοί συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του AirBus

Κανένα ίχνος από το εξαφανισμένο αεροσκάφος, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στα ανατολικά του νησιού Μπελατούγκ στην Ινδονησία

AirAsia: Και οι Αυστραλοί συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του AirBus
Η Αυστραλία είναι η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε επίσημα ότι συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου από τα ξημερώματα της Κυριακής AirΒus της εταιρίας AirAsia με 162 επιβαίνοντες στην Ινδονησία. 

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα αεροσκάφος της βασιλικής αεροπορίας της χώρας απογειώθηκε από το Ντάργουιν νωρίς τη Δευτέρα για να συνδράμει στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Θάλασσα της Ιάβας. 

Κλείσιμο
«Το αεροσκάφος τύπου RAAF AP-3C Orion έχει εξαιρετικά καλή ικανότητα στην έρευνα και την διάσωση, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, ενώ διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ εντοπισμού, που ενισχύει την ικανότητα του υψηλής εκπαίδευσης πληρώματός του», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τις αρχές της χώρας. 

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε νωρίτερα συνομιλία με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Γιόκο Γουίντοντο, όπου προσέφερε τη βοήθεια. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είναι η επικεφαλής χώρα στην έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines, που αγνοείται από τον Μάρτιο και που πιστεύεται ότι έχει καταπέσει στον νότιο Ινδικό. 

«Συνεχίσαμε στις 06:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) την αναζήτηση για το αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τατάνγκ Ζαινουντίν αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης