«Συναγερμός» στην Ευρώπη για τη γρίπη των πτηνών

«Συναγερμός» στην Ευρώπη για τη γρίπη των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στη Βρετανία, οι αρχές, έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν πολύ χαμηλός

«Συναγερμός» στην Ευρώπη για τη γρίπη των πτηνών
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ενός παθογόνου στελέχους της γρίπης των πτηνών σε αγροκτήματα σε Γερμανία, Ολλανδία και Βρετανία.

Χτες η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας. 

 Για τους επιστήμονες αυτή η υψηλής παθογένειας μορφή της γρίπης των πτηνών είναι πολύ επικίνδυνη για τα ζώα και η μόλυνση μπορεί να περάσει από ένα ζώο σε άνθρωπο. Για το λόγο αυτό, οι υγειονομικές αρχές της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται σε επιφυλακή.
  
 Μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στη Βρετανία, οι αρχές, έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν πολύ χαμηλός. Ήδη εφαρμόστηκε ζώνη αποκλεισμού γύρω από το αγρόκτημα και άρχισε η σφαγή των πουλερικών, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Τροφίμων και Αγροτικών υποθέσεων. 

«Έχουμε επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της γρίπης τρων πτηνών σε αγρόκτημα με πάπιες στο Γιορκσάιρ», είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την τροφική αλυσίδα. 
Κλείσιμο

Στις αρχές Νοεμβρίου , ένα νέα στέλεχος της γρίπης των πτηνών το Η5Ν8 αναφέρθηκε σε αγρόκτημα με γαλοπούλες στη βόρεια Γερμανία. 

Χτες, οι ολλανδικές αρχές ξεκίνησαν μία προσωρινή απαγόρευση μεταφοράς πουλερικών αφότου εμφανίστηκε το στέλεχος Η5Ν8 σε κέντρο αναπαραγωγής πουλερικών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης