Λαβρόφ: Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

«Έχουμε λόγους να ελπίζουμε ότι θα βρούμε λύσεις στα ζητήματα για την αποστολή μιας δεύτερης ανθρωπιστικής οχηματοπομπής στη νοτιοανατολική Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι η τελευταία», τόνισε 

Λαβρόφ: Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει να εμπλακεί σε σύγκρουση με τους διεθνείς εταίρους της, ούτε να δει νέες κυρώσεις να επιβάλλονται από τη μια πλευρά στην άλλη. «Δεν έχουμε κανένα συμφέρον (να εμπλακούμε) σε μια σύγκρουση ή να κλιμακώσουμε μια ανταλλαγή κυρώσεων», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρασίγια 24».

Εξάλλου, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στέλνει αυτοκινητοπομπές με βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία.

Μια δεύτερη οχηματοπομπή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το ρωσικό έδαφος αυτή την εβδομάδα με προορισμό την περιοχή, «δεν θα είναι η τελευταία», διότι οι άμαχοι χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια, πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Κλείσιμο

«Έχουμε λόγους να ελπίζουμε ότι θα βρούμε λύσεις στα τεχνικά και τα επιμελητειακά ζητήματα για την αποστολή μιας δεύτερης ανθρωπιστικής οχηματοπομπής στη νοτιοανατολική Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι η τελευταία», είπε ο Λαβρόφ.
Εξάλλου νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως αυτός ο τελευταίος είναι πεπεισμένος πως η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην ανατολική Ουκρανία θα διανεμηθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ)

«Η βοήθεια αυτή θα διανεμηθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και σε πλήρη συντονισμό με τις ουκρανικές αρχές», είπε ο Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
«Η ανάγκη να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια δοθείσης της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία υπογραμμίστηκε» στη σύνοδο του Μινσκ, στην οποία συμμετείχαν χθες Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο.

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, η οποία σύμφωνα με τη Μόσχα μετέφερε 1.800 τόνους βοήθειας, πέρασε την περασμένη Παρασκευή έπειτα από πολλές ημέρες αναμονής τα σύνορα τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και έφθασε στο Λουγκάνσκ χωρίς την έγκριση του Κιέβου ή την επαλήθευση του φορτίου και τη διανομή του από τη ΔΕΕΣ. Η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε μια «άμεση εισβολή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης