Στη Βιέννη ο Κέρι για τα πυρηνικά του Ιράν

Στη Βιέννη ο Κέρι για τα πυρηνικά του Ιράν

Οι διαπραγματευτές του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) συζητούν ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το θέμα που δηλητηριάζει τις σχέσεις τους εδώ και πάνω από μια δεκαετία

Στη Βιέννη ο Κέρι για τα πυρηνικά του Ιράν
Στη Βιέννη έφτασε την Κυριακή το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις που αφορούν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οκτώ ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί το μεσημέρι με τους ομολόγους του της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Κλείσιμο
Οι διαπραγματευτές του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) συζητούν από τις αρχές του μήνα στη Βιέννη ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το θέμα που δηλητηριάζει τις σχέσεις τους εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε το Σάββατο ότι η επίτευξη συμφωνίας «είναι δύσκολη, όχι όμως και αδύνατη», διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματευτές είναι αποφασισμένοι «να εργαστούν μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Η Δύση, που κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θέλει να εξασφαλίσει εγγυήσεις για τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων που προκαλούν ασφυξία στην ιρανική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης