Ευθύνες στην ΕΕ για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης επέρριψε την Παρασκευή ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης είπε πως ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
«Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του "Οι υπνοβάτες"», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον ρόλο των Βρυξελλών στην κρίση της Ουκρανίας, ο Σμιτ είπε ότι οι υπάλληλοι και οι γραφειοκράτες δεν καταλαβαίνουν τηνεξωτερική πολιτική και «θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση».
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Σμιτ αυτό που πρέπει για να αντισταθμισθεί η εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ένα «πραξικόπημα» το οποίο -όπως τόνισε- θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με χαρά και ζεστή συντροφιά, καθώς η εθελοντική ομάδα της bwin συναντήθηκε με τους διαμένοντες της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή» και μαζί έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Η σύγχρονη αναπαραγωγική ιατρική συναντά τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, προσφέροντας ασφαλείς λύσεις για την υπογονιμότητα με σεβασμό, επιστημονική ακρίβεια και ανθρώπινη φροντίδα.
Με τρεις δεκαετίες εμπειρίας, η Savills Greece επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη της αγοράς ακινητων, μετατρέποντάς τη σε ένα σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον διεθνών προδιαγραφών.