Έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία γνωρίζει «επικίνδυνη επιδείνωση» στην ανατολική Ουκρανία, δημοσιοποίησε την Παρασκευή ο ΟΗΕ στο Κίεβο.
Ειδικότερα, στην έκθεση απαριθμείται σειρά «συγκεκριμένων περιστατικών, φόνων, βασανισμών, ξυλοδαρμών, απαγωγών, πράξεων εκφοβισμού κατά συγκεκριμένων προσώπων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πράξεων σεξουαλικής παρενόχλησης, που έχουν διαπραχθεί στην πλειοψηφία τους από καλά οργανωμένες και οπλισμένες αντικυβερνητικές ομάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας».
Μεταξύ άλλων, στην έκθεση καταγγέλλεται ειδικά και «η παρενόχληση» κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Τατάρων της Κριμαίας.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»