National Geographic: Δείτε πώς οι μαύροι της Αμερικής έγιναν πιο λευκοί

National Geographic: Δείτε πώς οι μαύροι της Αμερικής έγιναν πιο λευκοί

Λόγω των πολλών γάμων μεταξύ μαύρων και λευκών - Στα πέντε εκατομμύρια οι γάμοι ανθρώπων από διαφορετικές φυλές 

Εκστρατεία αγάπης για νεαρούς κρατούμενους
National Geographic: Δείτε πώς οι μαύροι της Αμερικής έγιναν πιο λευκοί
Η δημοσιογράφος του περιοδικού National Geographic, Lise Funderburg, παίρνοντας αφορμή από την δική της διπλή καταγωγή, Αφροαμερικανή αλλά με τον ένα γονέα της Γερμανό, προσπαθεί να εξηγήσει με άρθρο της, πώς οι μαύροι της Αμερικής έγιναν πιο λευκοί. Η δημοσιογράφος όμως εκτός από την προσωπική της καταγωγή είχε και άλλη μια αφορμή να ασχοληθεί με το θέμα.

Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας του Martin Schoeller, ενός γερμανού φωτογράφου που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Ο φωτογράφος παρουσίασε τα προρτραίτα πολυφυλετικών οικογενειών που ζουν στις ΗΠΑ και ανέδειξε τις νέες «φυλές» που δημιουργούνται με το πέρασμα των ετών, κυρίως εξαιτίας των πολυφυλετικών γάμων στην Αμερική. Σημειώνεται ότι το 1960 στις ΗΠΑ υπήρχαν οι λευκοί και οι μαύροι, ενώ σήμερα που οι γάμοι μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνοτήτων στη χώρα έχει αγγίξει το ρεκόρ των 4,8 εκατ. σε έρευνα του 2010, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.

Ο νόμος στη χώρα έρχεται να γίνει αρωγός στην εμφάνιση των νέων φυλών και έτσι από το 2000 επιτρέπεται στους γονείς να δηλώνουν τα παιδιά τους σε πάνω από μία φυλή. Ενδεικτικά για το θέμα ο καθηγητής μαθηματικών, David kung, από το St. Mary's City στο Maryland, δηλώνει ότι σαν παιδί αντιμετώπισε προβλήματα ρατσισμού από τη διπλή φυλετική καταγωγή του, με μητέρα Αμερικανίδα και πατέρα Κινέζο.

Τώρα πια οι άνθρωποι στις ΗΠΑ, σαφώς πιο χαλαροί με τις φυλετικές διακρίσεις, «τολμούν» να αυτοαποκληθούν «Blackαnese», «Juskimo» ή «Blackxican» ανάλογα με τις φυλετικές προσμίξεις από τις οποίες προέρχονται.
Κλείσιμο

«Η φυλετική πολυμορφία είναι ένα θαύμα του κόσμου και αποτελεί το ατού μας ως έθνος», τονίζει η αρθρογράφος του περιοδικού και συνεχίζει ότι «αυτό μπορεί να προαναγγέλλει πρόοδο για τη χώρα αλλά αυτό δε γίνεται πάντα χωρίς πόνο για εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης