Ομπάμα: Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

Ομπάμα: Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα είναι «εξαιρετικά δαπανηρή ιδέα» - Πλέγμα κυρώσεων κατά της Μόσχας εοεξεργάζεται η Ουάσινγκτον

Ομπάμα: Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα από το Οβάλ Γραφείο, ότι η Ρωσία βρίσκεται στο λάθος δρόμο και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ σκέφτονται να εφαρμόσουν διπλωματικά αντίποινα στη Ρωσία, με σκοπό να την απομονώσουν από τη διεθνή κοινότητα.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος πρέπει να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να διαμεσολαβήσουν, για να επιτευχθεί μια συμφωνία και μια διευθέτηση στην Ουκρανία, που θα είναι αποδεκτή για όλους τους Ουκρανούς, επισήμανε ο Ομπάμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα βρίσκεται «στη λάθος πλευρά της Ιστορίας», τόνισε πως μια στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «θα είναι μια δαπανηρή ιδέα για τη Ρωσία».

Σε κάθε περίπτωση, η Ουάσινγκτον εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» της έντασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας, σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Σε αυτό το σημείο, πλέον, δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό» είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών» πρόσθεσε η ίδια.



Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης