Με κυρώσεις «εδώ και τώρα» απειλεί η Ουάσινγκτον τη Μόσχα

Με κυρώσεις «εδώ και τώρα» απειλεί η Ουάσινγκτον τη Μόσχα

«Θα καταστήσουμε τη Ρωσία άμεσα υπεύθυνη» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιν Ψάκι

Με κυρώσεις «εδώ και τώρα» απειλεί η Ουάσινγκτον τη Μόσχα
Αποφασισμένη να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας φέρεται η Ουάσινγκτον, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» της έντασης με το Κρεμλίνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας, σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
«Σε αυτό το σημείο, πλέον, δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό» είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών» πρόσθεσε η ίδια.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ρωσία απείλησε να προχωρήσει στη χρήση βίας εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία, αυτή είναι μια σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης, έκρινε ακόμη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτά τα δημοσιεύματα σήμερα περί απειλών χρήσης βίας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας. Εάν είναι αληθή, κατά την άποψή μας συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης για την οποία θα καταστήσουμε τη Ρωσία άμεσα υπεύθυνη» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν όχι απλά από το να εισβάλει στην Κριμαία, αλλά και από το να εντάξει τη χερσόνησο στη σφαίρα της επιρροής του εν γένει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης