Ρωσία: Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες σε αεροπορικό δυστύχημα στο Καζάν

Ρωσία: Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες σε αεροπορικό δυστύχημα στο Καζάν

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-500 συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Καζάν στην κεντρική Ρωσία - Στο σημείο της συντριβής εντοπίστηκαν 50 σοροί - Ανάμεσα στους νεκρούς και δύο παιδιά - Το αεροσκάφος της Tatarstan είχε εμφανίσει προβλήματα και στο παρελθόν - Δείτε φωτογραφία από το σημείο της συντριβής

Ρωσία: Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες σε αεροπορικό δυστύχημα στο Καζάν


Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) στην πόλη Καζάν της κεντρικής Ρωσίας.

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά εξερράγη. Αρχικά το Russia Today μετέδωσε την πληροφορία ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 52 άτομα, αριθμός που μειώθηκε κατά δύο όταν ανακοινώθηκε η λίστα των επιβατών. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο παιδιά αλλά και ο Ίρεκ Μινιχάνοφ, γιος του προέδρου του Ταταρστάν, Ρεστέμ Μινιχάνοφ, σύμφωνα με έναν κατάλογο επιβατών που δόθηκε από την τοπική κυβέρνηση.
Κλείσιμο

Η σφοδρότητα της έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που σύμφωνα με γιατρό που βρέθηκε στο σημείο «από το αεροπλάνο και τους επιβάτες έμειναν μόνο στάχτες».



Κατά τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι επιχειρούσαν προσγείωση ανάγκης.

Το Boeing ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρείας Tatarstan είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας και συνετρίβη στις 17:25 (ώρα Ελλάδος)



Πηγή από τη ρωσική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών ανέφερε στο Interfax ότι ο πιλότος έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της δεύτερης απόπειρας προσέγγισης του αεροδρομίου με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί. Η ίδια πηγή, πάντως, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η τραγωδία να οφείλεται σε τεχνική βλάβη.

Η Ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πιλότοι επιχείρησαν να προσγειώσουν τρεις φορές το αεροσκάφος.



«Το αεροπλάνο προσπάθησε να προσγειωθεί πολλές φορές. Μια από τις δεξαμενές εξερράγη σε μια από τις απόπειρες προσγείωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.



Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την έναρξη έρευνας για τον εντοπισμό των ακριβών αιτίων της συντριβής, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πέσκοβ.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη πέταξε για πρώτη φορά το 1990 και η εταιρεία το αγόρασε το Δεκέμβριο του 2008.



Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αεροσκάφος εμφάνισε προβλήματα καθώς πέρυσι σε μια πτήση με προορισμό τη Μόσχα ο πιλότος υποχρεώθηκε σε έκτακτη προσγείωση, είκοσι λεπτά μετά την απογείωση, καθώς είχε ενδείξεις για αποσυμπίεση στην καμπίνα των επιβατών. Τότε όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά καθώς κανένας από τους 78 επιβάτες εκείνης της πτήσης δεν έπαθε το παραμικρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης