Tρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη

Tρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη

Βρέθηκαν δύο ακόμα εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι δεν εξερράγησαν - 'Εκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Βοστόνης - Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ- Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους των μεγαλουπόλεων των Η.Π.Α.

Tρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη
Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου της Βοστόνης που αιματοκύλισαν την αμερικανική μεγαλούπολη.

Αρχικά καταγράφηκαν δύο εκρήξεις, με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τρίτη έκρηξη και πυρκαγιά στην επίσημη βιβλιοθήκη της Βοστόνης. Αρχικά υπήρξε ανακοίνωση των αρχών για έκρηξη βόμβας στην βιβλιοθήκη, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος της πόλης επιχείρησε να αποσυνδέσει τα γεγονότα, λέγοντας πως στο κτίριο της βιβλιοθήκης ξέσπασε πυρκαγιά από τρίτη αιτία...

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται μια νέα 11η Σεπτεμβρίου ενώ την ίδια ώρα δύο ακόμα εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στην Boulston str. οι οποίοι εξουδετερώθηκαν και δεν εξερράγησαν.

Σε ισχύ τέθηκαν προσωρινοί περιορισμοί των πτήσεων στη Βοστόνη, με το αεροδρόμιο να ανοίγει τελικώς ξανά μετά από κάποιες ώρες. Προληπτικά εκκενώθηκε το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ αυστηρά είναι τα μέτρα της ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους των μεγαλουπόλεων των Η.Π.Α. Την ίδια ώρα η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έκλεισε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Βοστόνη ώστε να αποφευχθεί πιθανή ασύρματη πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επισήμως το δίκτυο επανήλθε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).
Κλείσιμο

Η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την περιοχή ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Βοστόνη δεν πρόκειται να υπάρξουν ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όσων κατέφυγαν ή μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Τελευταίες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύονται στην εντατική 19 τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το ίδιο πρακτορείο, τη στιγμή των εκρήξεων, χιλιάδες δρομείς βρίσκονταν κοντά στη γραμμή τερματισμού του 117ου μαραθώνιου ενώ πλήθος παρακολουθούσε από κοντά τον αγώνα.

Μάρτυρες αναφέρουν πως από τις εκρήξεις προκλήθηκε καπνός ενώ το πλήθος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει.

Εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά δίκτυα δείχνουν κηλίδες αίματος στο έδαφος, ασθενοφόρα, περιπολικά και αρκετούς ανθρώπους να έχουν πέσει κάτω.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Εντουαρντ Ντέιβις έκανε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους, ενώ δήλωσε πως παρότι δεν είναι σίγουρο τι έχει συμβεί «μπορείτε να κάνετε τις δικές σας διαπιστώσεις, βάσει των γεγονότων», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά νοσοκομεία, περίπου εκατό άνθρωποι έχουν διακομιστεί με πολλούς από αυτούς να φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης