Εθνική ομάδα: Νικά και πάει Κωνσταντινούπολη ή χάνει και πάει… σπίτι της

Εθνική ομάδα: Νικά και πάει Κωνσταντινούπολη ή χάνει και πάει… σπίτι της

Τα νοκ άουτ αρχίζουν από το Ελσίνκι για την Εθνική

Εθνική ομάδα: Νικά και πάει Κωνσταντινούπολη ή χάνει και πάει… σπίτι της
Πλέον τα πράγματα είναι απλά: Η Εθνική καλείται να επιλέξει αν θα αφυπνιστεί έστω και καθυστερημένα και νικώντας σήμερα την Πολωνία (17:30, ΕΡΤ1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη ή θα παραμείνει υπνωτισμένη και θα επιστρέψει ατιμασμένη στη βάση της. 

Η εικόνα απέναντι στη Φινλανδία ήταν για τρία και πλέον δεκάλεπτα και πάλι αποκαρδιωτική. Η αντεπίθεση στο τέλος, που ούτως ή άλλως έμεινε ανολοκλήρωτη, δεν βελτίωσε την κατάσταση. Ούτε φυσικά η δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο και η δημόσια απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ευτυχώς το θέμα λύθηκε μέσα στην ομάδα. Υπήρξαν οι απαραίτητες συζητήσεις, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, έγινε μία τοποθέτηση του πρώτου μέσω Instagram και… προχωράμε. Άλλωστε τέτοια ώρα δεν χρειαζόμαστε άλλες αφορμές για διχόνοια, αλλά απαιτείται ενότητα. 

Όπως και να’ χει, η Εθνική μπορεί να απογοητεύει, αλλά δεν έχει αποτύχει ακόμη. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ο δρόμος προς τη διάκριση παραμένει ορθάνοιχτος. Όχι όμως φυσικά με το πρόσωπο που παρουσιάζει ως τώρα. Κι εξηγούμαστε: με νίκη επί της Πολωνίας η Εθνική θα παίξει το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για τους «16» με το νικητή του Λιθουανία-Γερμανία (14:45), δηλαδή όχι με κάποιο μεγαθήριο, ενώ αν περάσει στους «8» θα βρει λογικά Κροατία ή Λετονία/Τουρκία. Επίσης όχι κάποιον ανίκητο αντίπαλο. 

Κλείσιμο
Πάμε μακριά όμως, αφού σήμερα έχουμε τελικό. Η Πολωνία δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Απέναντι σε Γαλλία και Φινλανδία έχασε όντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ. Ο Μάικ Τέιλορ μπορεί να μην διαθέτει… Γκορτάτ, αλλά έχει δημιουργήσει ένα σύνολο μαχητών με ένα ιδιότυπο μπάσκετ. Οι Πολωνοί παίζουν με έναν ψηλό, τον θηριώδη Καρνόβσκι ή τον Κούλιγκ και τριγύρω τους τέσσερις παίκτες που μπορούν να απειλήσουν από παντού. Ο Πονίτκα ξεχωρίζει από πλευράς ποιότητας, αλλά ουδείς μπορεί να πάρει αψήφιστα και τους Βατσίνσκι, Τσελ αλλά και τον Σλότερ που αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά αφού προφυλάχθηκε από την κάκωση στον μηρό κόντρα στους «τρικολόρ». 

Έφτασε η ώρα λοιπόν… Εμείς, πείτε μας τρελούς, ακόμη πιστεύουμε σε αυτή την Εθνική, κι ας μας διαψεύδει συνεχώς. Μένει να το πιστεύει και η ίδια η ομάδα. Και κυρίως να το αποδείξει-επιτέλους-στο παρκέ. Έστω και τώρα, δεν είναι αργά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης