«Καθαιρούνται» για 90 ημέρες Μπλάτερ και Πλατινί

«Καθαιρούνται» για 90 ημέρες Μπλάτερ και Πλατινί

Αλλά και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ - Η απόφαση αφορά στο φερόμενο χρηματισμό του προέδρου της UEFA από τον πρόεδρο της FIFA, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, το 2011 - Οι ίδιοι αρνούνται κάθε «σκιά» στην υπόθεση

«Καθαιρούνται» για 90 ημέρες Μπλάτερ και Πλατινί
Την αποβολή του προέδρου της, Σεπ Μπλάτερ και του επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για 90 ημέρες, αποφάσισε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA).

Η απόφαση αποβολής από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ελήφθη την Πέμπτη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αφορά στους προέδρους της FIFA και της UEFA, ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζει και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ.

Παράλληλα, η επιτροπή ηθικής καθαίρεσε και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Chung Mong-Joon, για έξι χρόνια.

Αφορμή για την απόφαση αποτελεί η φερόμενη συναλλαγή ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον πρόεδρο της FIFA να πληρώνει στον πρόεδρο της UEFA περίπου 1,8 εκατ. ευρώ το 2011.  Και οι δύο, με δηλώσεις τους στο παρελθόν, είχαν αρνηθεί κάθε «σκιά» στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν σε δωροδοκία του Μισέλ Πλατινί από τον Ελβετό μεγαλοπαράγοντα, για να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία της... FIFA!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η πληρωμή του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ αφορά σε εργασίες που εκτελέστηκαν από τον Ιανουάριο του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002, όταν δηλαδή ο Πλατινί εργαζόταν για λογαριασμό του Μπλάτερ. Το ζήτημα είναι γιατί η πληρωμή έγινε εννέα χρόνια μετά -το 2011.
Κλείσιμο

Όντας, προφανώς, ενήμερος για τις εξελίξεις, ο Μισέλ Πλατινί... πρόλαβε να κάνει δήλωση, μόλις λίγα... δευτερόλεπτα πριν από την επισημοποίηση της επιβολής ποινής αποκλεισμού 90 ημερών.

«Πρόκειται για διαρροή που έχει στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα μου. Δεν θα σταματήσω πουθενά, μέχρι να λάμψει η αλήθεια» είπε ο πρόεδρος της UEFA σε επίσημη δήλωσή του.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι θα ήταν κανονικά υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, αυτό πλέον δεν ισχύει, από τη στιγμή που του επιβλήθηκε η τιμωρία.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της FIFA ζήτησαν δημοσίως την άμεση απομάκρυνση του Σεπ Μπλάτερ από την ηγεσία της ομοσπονδίας, όμως εκείνος αρνήθηκε εκ νέου να αποχωρήσει πριν από την εκλογή του διαδόχου του, στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Εφόσον ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες, την ηγεσία της FIFA αναλαμβάνει ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου, ως ο πρεσβύτερος των αντιπροέδρων της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης