Τατσόπουλος: Οι αναλφάβητοι του Μαξίμου να πλύνουν το στόμα τους όταν απαξιώνουν τα Βίπερ

Τατσόπουλος: Οι αναλφάβητοι του Μαξίμου να πλύνουν το στόμα τους όταν απαξιώνουν τα Βίπερ

«Όταν θα ξαναμιλήσουν απαξιωτικά συλλήβδην για τα Βίπερ, οι λειτουργικά αναλφάβητοι του Μαξίμου, καλό θα είναι να πλύνουν το στόμα τους» σχολιάζει καυστικά ο γνωστός συγγραφέας

Τατσόπουλος: Οι αναλφάβητοι του Μαξίμου να πλύνουν το στόμα τους όταν απαξιώνουν τα Βίπερ
Με μία ανάλυση για τα ...Βίπερ ο γνωστός συγγραφέας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Πέτρος Τατσόπουλος απαντά στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, το οποίο χαρακτήριζαν... Βίπερ.

«Όταν θα ξαναμιλήσουν απαξιωτικά συλλήβδην για τα Βίπερ, οι λειτουργικά αναλφάβητοι του Μαξίμου, καλό θα είναι να πλύνουν το στόμα τους» καταλήγει ο συγγραφέας.

Αναλυτικά, η ανάρτηση στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από εικόνες Βίπερ!
Κλείσιμο

"Καλή επιτυχία στο νέο του Βίπερ". 
Ο χλευασμός είναι πάντοτε ενοχλητικός -ο χλευασμός όμως από τα χείλη αστοιχείωτων είναι πραγματικά ανυπόφορος. Οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη ότι δεν τα πάνε καλά με τα Γράμματα, γεγονός που δεν τους καθιστά ξεχωριστούς σε μια χώρα (το έχουμε ξαναπεί, θα το λέμε συνέχεια) όπου ο ένας στους δύο ενήλικες δεν διαβάζει κανένα βιβλίο στη ζωή του. 

Πίστεψαν, οι ανίδεοι, ότι θα υποτιμήσουν το πόνημα του Βαρουφάκη εάν το αποκαλέσουν... Βίπερ. Προφανώς συγχέουν τα Βίπερ με τα Άρλεκιν ή με μια συγκεκριμένη από τις υποκατηγορίες τους, τα Βίπερ Νόρα (εάν και, γνωρίζοντάς τους από κοντά, θεωρώ ως πιο πιθανό να μην τα συγχέουν με οτιδήποτε, απλώς να μην ξέρουν, ως συνήθως, τι τους γίνεται). Βιβλία στο μέγεθος των Βίπερ (σύντμηση του Βιβλίου Περιπτέρου) εμφανίστηκαν στην πατρίδα μας προδικτατορικά -κυρίως από τις περίφημες Εκδόσεις Γαλαξία- αλλά με αυτό το όνομα, ως Βίπερ, από τις εκδόσεις Πάπυρος, κατά τη δεκαετία του 1970.

Περιελάμβαναν στον κατάλογό τους εξαιρετικούς τίτλους, δυσεύρετους σήμερα (όπως κάθε μανιακός βιβλιόφιλος, νιώθω κι εγώ αληθινή συγκίνηση όποτε κάποιος από αυτούς πέφτει στα χέρια μου), αλλά φυσικά, ως εκδόσεις για το ευρύ κοινό, και λιγότερο σημαντικούς ή και ασήμαντους. 

Τα Βίπερ ήταν φτηνά, αλλά δεν ήταν φτηνιάρικα (σε αντίθεση με αυτήν την κυβέρνηση που είναι και ακριβή -για εμάς- και φτηνιάρικη). Αναρίθμητοι μαθητές και φοιτητές της εποχής, με το ταπεινό τους βαλάντιο -14 δραχμές τότε- εθίστηκαν στην ανάγνωση από τα Βίπερ. Γι' αυτό και όταν θα ξαναμιλήσουν απαξιωτικά συλλήβδην για τα Βίπερ, οι λειτουργικά αναλφάβητοι του Μαξίμου, καλό θα είναι να πλύνουν το στόμα τους. Καλημέρα και καλή βδομάδα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης