Μαίνεται ο πόλεμος Μαξίμου - ΝΔ μια ημέρα μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

Μαίνεται ο πόλεμος Μαξίμου - ΝΔ μια ημέρα μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση- Για θράσος όσων έφεραν εδώ τη χώρα μιλά το Μαξίμου

Μαίνεται ο πόλεμος Μαξίμου - ΝΔ μια ημέρα μετά τη συνέντευξη Τσίπρα
Σφοδρή αντιπαράθεση με εκατέρωθεν κατηγορίες έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με αφετηρία τα όσα υποστήριξε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. 

Το γαϊτανάκι της αντιπαράθεσης ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κικίλια που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως κοροϊδεύει με ψέματα τον ελληνικό λαό επροσθέτοντας ότι «από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή» δεν μπορεί να δει την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες. Η αντίδραση του Μαξίμου ήρθε λίγο αργότερα μέσω non paper στο οποίο τα βέλη επέστρεφαν στην Πειραιώς: «Αυτοί που έφεραν τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση έχουν το θράσος να μιλάνε» ήταν το δια ταύτα από το Μαξίμου. Πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση και σε ανακοίνωσή της καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έχει αποκοπεί πλήρως από την πραγματικότητα και καταλήγει αναφέροντας ότι η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ έχει ως εξής: 
Κλείσιμο

Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δις.
 
Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί.
 
Αυτοί που φώναζαν "go back κυρία Μέρκελ" και τώρα τρέχουν από πίσω της.
 
Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι ... και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.
 
Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα.
 
Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες. 
 
Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Τι έχει προηγηθεί 

Είχε προηγηθεί το non paper του Μαξίμου με το οποίο ουσιαστικά καταλογίζεται στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευθύνη για όλα τα δεινά που ταλανίζουν τη χώρα, ξεκινώντας από «τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής», συνεχίζοντας στην «έκρηξη της ανεργίας των νέων» μέχρι και φτάνοντας στις παρακλήσεις «να τους δοθεί η δυνατότητα να υπογράψουν τόσα κι άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών». 

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται» και καταλογίζουν συγκεκριμένα ψεύδη για το πλεόνασμα και την ενεργοποίηση αντιμέτρων, για το ότι υπάρχει στο τραπέζι 4ο μνημόνιο και για το χρέος, ενώ υπάρχει «η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του». Οι πηγές του Μαξίμου καταλήγουν μονολεκτικά: «Αιδώς». 

Οι δηλώσεις Κικίλια

Την αντίδραση του Μαξίμου είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που σχολίασε τη συνέντευξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό  ότι «από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή» δεν μπορεί να δει την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες. 

Αναφερόμενος στις 1.000 κατασχέσεις την ημέρα ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο πρωθυπουργός αφού πρώτα είπε ψέματα στους πολίτες και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τώρα τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια.
 
«Και σα να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το πλεόνασμα του 2016 προκύπτει από την υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις και το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες. «Δεν πάει στην κοινωνία αλλά στην οικοδόμηση κομματικού κράτους με τους διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, υπουργεία και κομματικά γραφεία» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αυτοσχεδιασμούς. «Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δισ. μέτρα που φέρνει επί 42 φορές =151,2 δισ. μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα» είπε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια για να επιστρέψει η κυβέρνηση αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δισ. ευρώ σύνολο. «Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δε θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα δεν ψηφίζουμε αντίμετρα. Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα» τόνισε προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας έφτιαξε το νέο μεγάλο παραμύθι, που πρέπει να μασήσουν οι Έλληνες, πως θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια.
 
«Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα! Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν» είπε ενώ σχολιάσε και την αναφορά του πρωθυπουργού στην κα Μέρκελ. «Τι και αν από το "Go Back κ. Μέρκελ" έγινε χτες «η ανοιχτόμυαλη ηγέτις» ή από το «όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης» που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε «ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική κυβέρνηση. Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο πρωθυπουργός κόβει ξανά μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.
 
«Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δε θα έδινε, για την καρέκλα» είπε επισημαίνοντας πως στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτει στους Έλληνες μια άλλη πρόταση, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Χώρας. «Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. Η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα. Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Η χώρα θα τα καταφέρει. Η Ελληνική κοινωνία το αξίζει και το μπορεί. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης