Μπροστά με 17 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά με 17 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η έρευνα καταγράφει ποσοστό 32,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 15,5% για το κυβερνών κόμμα - Συντριπτική υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης

Μπροστά με 17 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι.  Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 32,5% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης τα ποσοστά είναι συντριπτικά για τη ΝΔ, αφού το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι ποσοστού μόλις 12,5% που πιστεύει ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται τόσο δημοφιλέστερος πολιτικός, όσο και καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει η ΧΑ με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, με 2% η Ένωση Κεντρώων, όσο και η Πλεύση Ελευθερίας. Στο 1,5% της πρόθεσης ψήφου καταγράφεται το Ποτάμι, στο 1% η Λαϊκή Ενότητα. Το 6,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 15% των ερωτηθέντων.

Μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση
Κλείσιμο
Ωστόσο, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% λέει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επίσης όχι σε ποσοστό 75%.

Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία με τους θεσμούς έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:
Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ναί απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση.

Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Αποπροσανατολισμός η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στην ερώτηση αν ορθώς άνοιξε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης 2 στους 3 θεωρούν ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 17% απαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα; Στην ερώτηση απαντά ναι μόλις το 27% ενώ το 61% απαντά όχι.

Τί κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει: το 19% λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5% λέει κυβέρνηση ΝΔ.

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, στη δεύτερη θέση ο κ.Κουτσούμπας με 29,5% και η κ.Γεννηματά τρίτη. Στο 22% βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Με 37% προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.069 ατόμων.

















Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης