Με διήμερη περιοδεία στην Κρήτη... διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός

Με διήμερη περιοδεία στην Κρήτη... διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο και τα Χανιά ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στο Ρέθυμνο

Με διήμερη περιοδεία στην Κρήτη... διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός
Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να “κλείσει” το σενάριο σχεδιασμού πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
συνεχίζει ακάθεκτος τις περιοδείες του και θα μεταβεί αύριο στην Κρήτη, προετοιμάζοντας το έδαφος για παν ενδεχόμενο, καθώς το κλίμα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης διόλου θετικό είναι, ενώ οι επαφές του στη Σύνοδο Κορυφής και στο Βερολίνο δεν είχαν τα αναμενόμενε αποτελέσματα.  

Κλείσιμο
Αφού πρώτα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την θεσμική άποψη ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στα όργανα που έχουν προσδιοριστεί από την συμφωνία των δύο πλευρών και το κυρίαρχο είναι το Eurogroup, γειώνοντας τις προσδοκίες για πολιτική διαπραγμάτευση, στη συνέχεια έδωσε νέο “χαστούκι” σχετικά με την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.  Προς ώρας δεν έχει γίνει κανένας σχολιασμός από την κυβέρνηση για τα περί αρνητικής απάντησης της Άνγκελα Μέρκελ στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με διαρροές από τη Καγκελαρία της Γερμανίας η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαία η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για να μην αναγκαστεί να φέρει τη συμφωνία στη γερμανική Βουλή.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο και τα Χανιά ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στο Ρέθυμνο. Θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα κάνει "ζυμώσεις" με αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τους συνεργάτες του για τις επαφές που είχε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ στο τραπέζι θα μπουν φυσικά και οι εξελίξεις στη διαπραγματεύση. Από την κυβέρνηση αναμένουν τα αποτελέσματα του αυριανού EWG, το οποίο θα αποφανθεί περί των παροχών της κυβέρνησης σε χαμηλοσυνταξιούχους και για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά. Σήμερα εξάλλου κατατίθεται για ψήφιση η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, την οποία η Ν.Δ έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει.

Η  ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης λαμβάνει παράταση για τουλάχιστον δύο μήνες και επανέρχονται οι φόβοι  για να επανάληψη αντίστοιχου σκηνικού με εκείνο του 2015, με την διαπραγμάτευση να σέρνεται μέχρι και η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πάλι το φαινόμενο των άδειων ταμείων, με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν. Πηγές τονίζουν ότι συνεχίζεται η επικοινωνία υπουργείων με τα τεχνικά κλιμάκια, ανταλλάσσοντας στοιχεία έως ότου οριστεί η νέα άφιξη των θεσμών στην Αθήνα, ωστόσο η αξιολόγηση παραμένει στον “αέρα”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης