Σουλτς: Σύντομα η λύση του Κυπριακού

Σουλτς: Σύντομα η λύση του Κυπριακού

«Στο τέλος η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει πως θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Σουλτς: Σύντομα η λύση του Κυπριακού
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναμένει σύντομα επανένωση της Κύπρου: "Διαπίστωσα στην Άγκυρα για πρώτη φορά μια ειλικρινή διάθεση για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας", είπε, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Διαπίστωσε επίσης, ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών και του ΟΗΕ εκφράζονται με αισιοδοξία στο θέμα της επανένωσης. Επομένως, διαγράφεται μια σημαντική εξέλιξη τώρα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τα συντομότερο δυνατό.

"Η λύση του Κυπριακού θα ήταν ένα καταπληκτικό μήνυμα σε μια εποχή δύσκολων ευρωπαϊκών κρίσεων",πρόσθεσε ο Μάρτιν Σούλτς και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθήσει και οικονομικά.

Κλείσιμο
"Στο τέλος η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει πως θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου λ.χ. πώς θα πρέπει να αποζημιωθούν οι περιουσίες που απαλλοτριώθηκαν (ενν. στα κατεχόμενα)".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης