Κυριάκος: Η κυβέρνηση να απαντήσει ποιους αφορά η ρύθμιση για τις offshore υπουργών

Κυριάκος: Η κυβέρνηση να απαντήσει ποιους αφορά η ρύθμιση για τις offshore υπουργών

Να σταματήσει την κοροϊδία - Ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος, οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και συνεχίζει σε μια πολιτική που δεν πιστεύει - Προστατεύει μόνο αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του πελάτες

Κυριάκος: Η κυβέρνηση να απαντήσει ποιους αφορά η ρύθμιση για τις offshore υπουργών
Να σταματήσει την κοροϊδία σχετικά με το θέμα της διάταξης που δίνει ελευθέρας στις offshore υπουργών
και βουλευτών σε «φορολογικά συνεργάσιμα» κράτη καλεί την κυβέρνηση ο
Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κλείσιμο

«Ας βγει η κυβέρνηση να πει ποιους αφορά αυτή η ρύθμιση» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα.


Σημείωσε, δε, ότι «ήταν αυτά τα μέτρα που κρύβονταν πίσω από την επιθυμία της κυβέρνησης να φέρει ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων για να ψηφιστεί μέσα σε 48 ώρες στη Βουλή».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η διάταξη για τις offshore» κατέληξε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύνατους

Με αφορμή τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο που φέρνει «φοροκαταιγίδα» ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύνατους αλλά αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του αντιπάλους».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «εγώ δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου».

«Ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζει σε μια πολιτική που δεν πιστεύει. Είναι εγκλωβισμένος σε μια πολιτική που δεν βγάζει πουθενά. Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το κάθε ελληνικό νοικοκυριό το 2016 θα είναι φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ (...) Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με αυτά τα μέτρα, εμείς δεν θα τα ακολουθήσουμε υπάρχει άλλος δρόμος». 

Να κάνουμε νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες

Μιλώντας για την πολιτικό δρόμο που μπορεί και θέλει να ακολουθήσει η ΝΔ, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Είναι αδύνατον για μια οικονομία να παράγει πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια. Εμείς θα τους πείσουμε για λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα, αυτό δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί είναι αναξιόπιστος».

«Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους περιορίζοντας δαπάνες και αποφεύγοντας τις αυξήσεις φόρων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που παίζει ο κ. Τσίπρας. Χρέος μου είναι να ενώσω όχι να διχάσω».

Εξήγησε, δε, ότι «πέρυσι το καλοκαίρι ψηφίσαμε δημοσιονομικούς στόχους για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη όχι το μείγμα πολιτικής του κ. Τσίπρα». 

Ο «κόφτης» είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον διαβόητο «κόφτη».  «Ο Τσίπρας δεν έγινε ξαφνικά φιλελεύθερος πολιτικός. Το υπερταμείο δεν ήρθε τυχαία. Υποθηκεύει ολόκληρη την ελληνική περιουσία για έναν αιώνα. Αν ο κύριος Τσίπρας είχε προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις,  δεν θα ερχόταν ο «κόφτης». Ο ''κόφτης'' είναι το τίμημα της πολιτικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει μιζέρια πελατειακά. Δεν θα επενδύσουμε σε ταξικό διχασμό, όπως κάνει ο Τσίπρας», σημείωσε ακόμη. 

Εν συνεχεία, ανέφερε: 

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο πρωθυπουργός εξαπάτησε του Ελληνες πολίτες. Για αυτό επενδύουμε στην πολιτική αλήθειας. Κι εμείς αντιγράψαμε κακές συνήθειες λαϊκισμού του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός. Εμείς στοχεύουμε στη μεταρρύθμιση του φορολογικού και στη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Θα κάνουμε μια Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές». 

«Στόχος η αυτοδυναμία»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμη ότι ζητεί εκλογές όχι γιατί βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά γιατί βλέπει τη χώρα να καταστρέφεται. «Λέμε όχι στην λογική του ώριμου φρούτου, γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει... Πρόθεσή μας είναι η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με γενναίο άνοιγμα στο Κέντρο... Τώρα οι πολίτες αρχίζουν να μας ακούνε» υπογράμμισε. 

«Μη μας κρίνετε για το τι δεν κάναμε, αλλά για την ειλικρίνεια και τις προθέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαι άγνωστος, έχω άποψη και δεν έχω πει ψέματα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Το πρόγραμμά μας επεξεργάζεται αυτή την στιγμή. Το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας ολοκληρωμένο».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωστρέφειας στη ΝΔ. «Είμαι ο πρώτος πρόεδρος με θητεία που λήγει το 2021» τόνισε. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης