Τσίπρας- Θεοδωράκης: Κόντρα για το «ηθικό πλεονέκτημα» και τους μετακλητούς

Τσίπρας- Θεοδωράκης: Κόντρα για το «ηθικό πλεονέκτημα» και τους μετακλητούς

Ο αριθμός των μετακλητών και, κυρίως, το βόλεμα συγγενών και φίλων αποτέλεσε κεντρικό σημείο κριτικής για την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση

Τσίπρας- Θεοδωράκης: Κόντρα για το «ηθικό πλεονέκτημα» και τους μετακλητούς
Σαν να ξυπνάει και να κοιμάται με το Πρώτο Θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μάλλον επιδεικνύει εκκωφαντική άρνηση της πραγματικότητας στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας και του site protothema.gr!

Δεν εξηγείται αλλιώς η αντίδρασή του προς το τέλος της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή, όταν διέκοψε άκομψα τον Σταύρο Θεοδωράκη, που αναφερόταν στο σκάνδαλο των μετακλητών.

Κλείσιμο
Επικαλούμενος επίσημα στοιχεία από το site της κυβέρνησης ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμαινε, σε χαμηλούς σχετικά τόνους ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 1901, έναντι 1880 που ήταν στο τέλος του 2014.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι οι μετακλητοί της δικής του κυβέρνησης είναι οι μισοί σε αριθμό από εκείνους της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. “Δεν νομίζω ότι το 1901 είναι το μισό του 1880” έλεγε ο κ. Θεοδωράκης, όταν τον διέκοψε ενοχλημένος ο κ. Τσίπρας λέγοντάς του αγενώς: «Αντιγράφεις το Πρώτο Θέμα  που λέει ψέματα» για να του εξηγήσει ο κ. Θεοδωράκης «το apografi τα λέει αυτά». «Αντιγράφεις το Πρώτο Θέμα, αυτό κάνεις» επέμεινε ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει στην συνέχεια «Μέσα σε αυτούς είναι και οι μετακλητοί δημάρχων»

Σε αποστομωτικό ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού του επισήμανε ψύχραιμα ότι πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία και τον κάλεσε να ανοίξει το σχετικό κυβερνητικό site apografi.gov.gr.

Η κόντρα είχε και συνέχεια. Μην συμπεριφέρεστε κύριε Πρωθυπουργέ σαν το μεσαιωνικό μοναχό ,έχετε το χάρισμα να λέτε ψέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα υποστηρίζοντας πως «Τα «πράσινα» παλληκάρια που μετείχαν στα μεγάλα πάρτι βρήκαν καταφύγιο στην αυλή σας». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του νέου γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:  «βουτυρόπαιδα ράπερ πάνε με μερσεντές στην κομματική εκδήλωση και πουλάνε ιστορίες αντίστασης με λεφτά του μπαμπά». Η φράση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τους κ.κ. Νίκο Μανιό, Κώστα Μπάρκα και Μάκη Μπαλαούρα να διαμαρτύρονται.

«Τι σας ενοχλεί κύριε Μανιέ;» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης «πήγε σε γιορτή επανάστασης οδηγώντας πολυτελή αυτοκινητάρα του πατρός του. Αν δεν είναι ενοχλητικό για σας τι να πω. Ισως να έχετε το ίδιο όραμα για τα αυτοκίνητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης