Εκλογές ΝΔ: 20 Δεκεμβρίου οι κάλπες λέει η Vodafone

Η ημερομηνία αυτή, όμως, είναι προβληματική, καθώς σε περίπτωση δεύτερου γύρου η επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι η 10η Ιανουαρίου - Στις 18:30 συνεδριάζει η ΚΕΦΕ

Εκλογές ΝΔ: 20 Δεκεμβρίου οι κάλπες λέει η Vodafone
Συνεχίζεται το σίριαλ επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των «γαλάζιων» εκλογών, καθώς, αν και υπάρχουν οι απαντήσεις από τις υποψήφιες εταιρείες, η αρμόδια επιτροπή (ΚΕΦΕ) αποφάσισε μόλις πριν λίγο να συνεδριάσει, τελικά, στις 18:30 -είναι άγνωστο, ωστόσο, τι πρόκειται να πράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά απάντησε η Vodafone, αλλά για εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος γύρος, εφόσον γίνει, θα «πέσει» δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, πράγμα πρακτικά αδύνατο και έτσι η επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή του... χρόνου.

Από την άλλη,  πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερη εταιρεία, η Έξυπνα Συστήματα, η οποία εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο από το γαλάζιο στρατόπεδο εκφράζονται αμφιβολίες πως θα μπορέσει μία μικρή εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο, όταν η Vodafone χρειάζεται περισσότερο χρόνο, φοβούμενοι ένα νέο φιάσκο.

Κλείσιμο
Τα περιθώρια στενεύουν, αφού ακόμα και σήμερα να ληφθούν οι αποφάσεις για την εταιρεία, απομένουν μόλις δέκα ημέρες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Την ίδια ώρα, συνεργάτης του
Αντώνη Σαμαρά επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για επιστροφή του στην πρωθυπουργία, εκφράζοντας την άποψη ότι αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να βοηθήσει, θα το πράξει. 

Η διαφαινόμενη αναβολή, ωστόσο, αναμένεται να εντείνει τις προστριβές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία και να ενισχύει την κούραση των ψηφοφόρων.

Ήδη, οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παραμένουν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Τρίτη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για υπάρξη τεσσάρων εταιρειών,  που διεκδικούν τις εκλογές αν και τα μέλη της ΚΕΦΕ μιλούν για μία. Αμφβιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών εξέφρασε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος κληθείς να απαντήσει για το αν θα γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. 

Την ανησυχία τους μετέφεραν και βουλευτές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ δήλωσε ότι «εχει ευθύνη και ο μεταβατικός πρόεδρος και οι τέσσερις υποψήφιοι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης