Έντονος διάλογος Τσίπρα-Φώφης για το ασφαλιστικό

Έντονος διάλογος Τσίπρα-Φώφης για το ασφαλιστικό

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αρνήθηκε όμως να λάβει μέρος στην συζήτηση για το ασφαλιστικό - Τι είπε ο Αλ.Τσίπρας για την συναίνεση που είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι και τι του απάντησε η κυρία Γεννηματά

Έντονος διάλογος Τσίπρα-Φώφης για το ασφαλιστικό
Την άρνησή της να συζητήσει το θέμα του ασφαλιστικού στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργος της τηλεφώνησε το πρωί της Παρασκευής και την προσκάλεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αύριο στις 12. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στην κυρία Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση για τρία θέματα: Ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυρία Γεννηματά δέχτηκε τη συζήτηση για το προσφυγικό, αλλά όχι για το ασφαλιστικό. Είπε στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση σε ένα άλλο πλαίσιο, όπως σε μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ή σε μια ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό, όχι όμως σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι' αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε κατά πληροφορίες η κυρία Γεννηματά στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών όταν η συζήτηση πάει στο Ασφαλιστικό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απάντησε με το επιχείρημα ότι το καλοκαίρι είχε επιτευχθεί συναίνεση. Η απάντηση της κας Γεννηματά ήταν πως τότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε, γιατί η χώρα κινδύνευε να βγει από τη ζώνη του ευρώ. 

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολογώντας ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τις μέλλουσες γενιές, για να του απαντήσει η κυρία Γεννηματά ότι και η Παιδεία είναι εθνικό θέμα αλλά όπως τον επέκρινε ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει αλλαγές με τον... Μπαλτά και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Δείτε τι έγραψε στο Twitter η κ. Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα.



Η κ. Γεννηματά εξέφρασε και δημόσια τη θέση της μιλώντας στο Συνέδριο της ΟΤΟΕ. Εκεί υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συναίνεσης "σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις". Τόνισε χαρακτηριστικά: "Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα".

Απέρριψε και στην παρέμβασή της στην ΟΤΟΕ μια συζήτηση για το ασφαλιστικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Αν ειλικρινά θέλουν πραγματικό διάλογο ας φέρουν τις προτάσεις τους στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής". "Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιείται ως χώρος αναζήτησης συνενόχων για θέματα άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό", είπε.

Εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό λέγοντας: "Ως φαίνεται ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους. Δεν θα τους βρει σε εμάς. Εμείς θέλουμε την Εθνική Συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές".

Επιπλέον η κ. Γεννηματά, σε ό,τι αφορά στα θέματα συννενόησης καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό: "Και με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο ίδιος από τον περασμένο μήνα, αν πραγματικά τον ενδιέφεραν ο προτάσεις μας ή να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης