Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση οι αντιπροτάσεις της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση οι αντιπροτάσεις της Ελλάδας

Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία - Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η θέληση όλων να σωθεί το ευρώ

Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση οι αντιπροτάσεις της Ελλάδας
Στη σωστή κατευθύνση κινούνται οι αντιπροτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα νομισματικής πολιτικής Πιερ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europe1 o Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την πίστη του σε μια συμφωνία σήμερα προσθέτοντας ότι «σήμερα κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας, η μοίρα του Ευρώ».

Κλείσιμο
«Πίστευω ότι θα επικρατήσει η θέληση όλων να διατηρήσουν το ευρώ» πρόσθεσε.

«Η σύνοδος είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αγορές περιμένουν, οι επενδυτές ανησυχούν» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος αρνήθηκε τη φράση ότι «η Ελλάδα ζει σε τεχνητή αναπνοή».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί το χρέος ανά Έλληνα φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.

Κατά τον κ. Μοσκοβισί δεν τίθεται θέμα λιτότητας αλλά, όπως είπε, περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι «σοβαρή» όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους της μέσω ενός συστήματος συνταξιοδότησης και ΦΠΑ που θα είναι «οικονομικά βιώσιμο». 

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή χρημάτων αναφέροντας ως σημεία κλειδιά το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% του ΑΕΠ για φέτος, τον ΦΠΑ που θα αποδίδει τα προσδοκώμενα έσοδα και συντάξεις που θα είναι λιγότερο «ακριβές». Ειδικά για τις συντάξεις είπε ότι αντιπροσωπεύουν το 17% του προϋπολογισμού σε σχέση με το 13% που ισχύει κατά μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης